11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Salátová směs lyofilizovaná
Jsem prý určený do salátu, zálivky nebo těstovin. Ale nenech se omezit a klidně se mnou experimentuj i jinde! Uhodneš, co všechno skrývám? Rozmarýn, tymián, oregano, bazalku, kopr a majoránku! Mňam!
- 100% mrazem sušené bylinky
- poctivá chuť bylinek bez přidaných aditiv
- šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Salátová směs lyofilizovaná
Informace o produktu
Jak název napovídá, směs bude skvělá v salátech, kde zvýrazní chuť zeleniny i masa, ale rozhodně se neztratí ani v omáčce. A s mořskými plody si také náramně rozumí. Rozmarýn s tymiánem dodají špetku kořeněného aroma, majoránka přidá sladkou vůni, bazalka s oreganem se připojí se svými jemnými podtóny a kopr celé směsi dodá jedinečnost.
TOP Informace o salátové směsi
- Směs neobsahuje sůl.
- Funguje jako přírodní ochucovadlo.
- Téměř polovina vypěstovaného kopru jde na výrobu oleje.
- Bylinky si zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
- Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení bylinky lyofilizované (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka, kopr, majoránka)
- Surovina Bazalka
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava kousky bylinek
- Typ sušení sušení mrazem
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí