11.10.24 | 22271x přečteno | 2 minuty
Koprová nať lyofilizovaná kousky
Přebytek okurek, chuť na kulajdu? Co teprve koprovka! Se mnou dokážeš vše. Každá babička ví, proč mě pěstuje na zahrádce, v kuchyni jsem prostě machr! Ty mě ale nemusíš pěstovat, stačí nasypat!
⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Čím kratší trvanlivost, tím větší sleva – až do 50 %. Pouze do vyprodání zásob.
- 100% mrazem sušená bylinka
- chuť koprové nati bez přidaných aditiv
- šetrné sušení, které zachová živiny a barvu
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Koprová nať lyofilizovaná kousky
Informace o produktu
Kopr je skvělým pomocníkem, pokud neradi hodně solíte. Jeho jemná chuť zvýrazní jindy mdlý pokrm a výrazně tím sníží potřebné množství soli. Výborně se hodí do omáček – přiznejme si, kdo by odolal domácí koprovce; ale také vynikne v salátových dresincích, pomazánkách a nevšední, avšak skvělou chuť dodá taky rybám nebo drůbežímu masu.
TOP Informace o kopru
- Podporuje laktaci.
- Téměř polovina vypěstovaného kopru jde na výrobu oleje.
- Z rostliny se využívá vše, kromě kořene.
- Původem pochází z Asie, dnes je rozšířen do celého světa.
- Skladuje se při 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení koprová nať lyofilizovaná
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava kousky koprové natě
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1300 kJ / 310 kcal
- Tuky 2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
- Sacharidy 38 g
- z toho cukry 4 g
- Vláknina 25 g
- Bílkoviny 18 g
- Sůl 0,32 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí