🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0747

Bazalka lyofilizovaná kousky

Do salátu, omáčky, těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! Mám krásně jasnou barvu, silné aroma a chuť. Jsem jedna z nejoblíbenějších bylinek na světě!

⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Čím kratší trvanlivost, tím větší sleva – až do 50 %. Pouze do vyprodání zásob.

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť bazalky bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Bazalka lyofilizovaná kousky

Informace o produktu

Bazalku určitě všichni znáte, nicméně u nás ji najdete jinak, než jste zvyklí, a to mrazem sušenou. Skvěle vynikne nejen v těstovinách, ale i v mnoha dalších pokrmech a dodá jim výrazné bylinkové aroma. Vyzkoušejte ji na své domácí pizze a už nebudete chtít jinou. Výhodou je totiž to, že ji máte vždy po ruce, nikdy vám nezvadne a voní jako čerstvě natrhaná. Objevte také naše další bylinky a koření

TOP Informace o bazalce

  1. Voní a chutná jako čerstvá.
  2. Egyptským faraonům se přidávaly do hrobek posvátné bazalkové oleje.
  3. Pomáhá při nespavosti.
  4. Odpuzuje mouchy.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Slaný cuketový koláč s ricottou

Slaný cuketový koláč s ricottou

01.08.24 | 11973x přečteno

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

12.03.24 | 14998x přečteno | 7 minut

Základní specifikace
  • Složení bazalka lyofilizované listy
  • Surovina Bazalka
  • Zpracování Kousky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky bazalky
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1230 kJ / 293 kcal
  • Tuky 5,7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
  • Sacharidy 36,5 g
  • z toho cukry 36,1 g
  • Vláknina 22 g
  • Bílkoviny 22,3 g
  • Sůl 0,15 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?