🚀 Ušetřete za poštovné: DOPRAVA se Zásilkovnou teď jen za 1 Kč! 🚀

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0738

Majoránka lyofilizovaná kousky

Chutí trochu připomínám oregano, ale jsem mnohem sladší! Používají mě Italové i Řekové, ale ani v české kuchyni bych neměla chybět. Podívám se i do té Tvé?

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť majoránky bez zbytečných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Vaše cena

161 Kč

Zboží můžete mít už v úterý 11. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

23 ks skladem

Zásilkovna 1 Kč v úterý 11. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 1 Kč ve středu 12. 10.
PPL 99 Kč v úterý 11. 10.
PPL - ParcelShop 99 Kč v úterý 11. 10.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč v úterý 11. 10.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v úterý 11. 10.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v úterý 11. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v úterý 11. 10.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 11. 10.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 11. 10.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 11. 10.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v úterý 11. 10.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v pondělí 10. 10.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 11. 10.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 11. 10.

Majoránka lyofilizovaná kousky

Informace o produktu

Z historického hlediska byla majoránka více oblíbená v léčitelství, kde pomáhala při otocích a dýchacích potížích. Nyní je ale jedním z koření, která používáme každý den. Třeba bramboračka bez majoránky? Jen ta představa nás děsí. Proto, až se ji příště rozhodnete připravovat, zkuste pro změnu vyzkoušet naši lyofilizovanou verzi a budete příjemně překvapeni čerstvou a výraznou chutí.  

TOP Informace o majoránce

  1. Chutná skoro jako čerstvá.
  2. Původně pochází ze Středozemí.
  3. Věřilo se, že utvrdí lásku novomanželů.
  4. Používá se směs listů a květů.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 13594x přečteno | 4 minuty

Základní specifikace
  • Složení majoránka lyofilizovaná
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky listů majoránky
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Majoránka
  • Zpracování Kousky

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Majoránka lyofilizovaná kousky

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?