Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 24043x přečteno
💥 20 % SLEVA na Mikulášské MYXy s kódem: MIKULAS20. Jen do neděle. 💥
Chutí trochu připomínám oregano, ale jsem mnohem sladší! Používají mě Italové i Řekové, ale ani v české kuchyni bych neměla chybět. Podívám se i do té Tvé?
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Z historického hlediska byla majoránka více oblíbená v léčitelství, kde pomáhala při otocích a dýchacích potížích. Nyní je ale jedním z koření, která používáme každý den. Třeba bramboračka bez majoránky? Jen ta představa nás děsí. Proto, až se ji příště rozhodnete připravovat, zkuste pro změnu vyzkoušet naši lyofilizovanou verzi a budete příjemně překvapeni čerstvou a výraznou chutí.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí