Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Majoránka lyofilizovaná kousky

Chutí trochu připomínám oregano, ale jsem mnohem sladší! Používají mě Italové i Řekové, ale ani v české kuchyni bych neměla chybět. Podívám se i do té Tvé?

⚠ Zachraň surovinu a máš ji s 30% slevou! DMT 11/21 (platí pro vybrané varianty)

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť majoránky bez zbytečných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
161 Kč / ks
2 ks
-5%
161 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
161 Kč / ks

Vaše cena

161 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

36 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Majoránka lyofilizovaná kousky

Informace o produktu

Z historického hlediska byla majoránka více oblíbená v léčitelství, kde pomáhala při otocích a dýchacích potížích. Nyní je ale jedním z koření, která používáme každý den. Třeba bramboračka bez majoránky? Jen ta představa nás děsí. Proto, až se ji příště rozhodnete připravovat, zkuste pro změnu vyzkoušet naši lyofilizovanou verzi a budete příjemně překvapeni čerstvou a výraznou chutí.  

TOP Informace o majoránce

  1. Chutná skoro jako čerstvá.
  2. Původně pochází ze Středozemí.
  3. Věřilo se, že utvrdí lásku novomanželů.
  4. Používá se směs listů a květů.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 625x přečteno | 4 minuty

Základní specifikace
  • Složení majoránka lyofilizovaná
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky listů majoránky
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Majoránka
  • Zpracování Kousky

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Majoránka lyofilizovaná kousky

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?