Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Tymián lyofilizovaný kousky

Milují mě kuchaři z celého světa. Mrazem sušený tymián má výraznější chuť, proto Ti pro perfektní polévku, dušené maso nebo těstoviny bude stačit troška! S tím ze supermarketu si mě nespleteš!

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť tymiánu bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
145 Kč / ks
2 ks
-5%
145 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
145 Kč / ks

Vaše cena

145 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 22. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

24 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pátek 22. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pátek 22. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Tymián lyofilizovaný kousky

Informace o produktu

Sušené větvičky, stonky a listy, to je tymián. Jeho výrazné aroma se skvěle hodí například k rybám, zvěřině nebo do těstovin, ale rozhodně se neztratí ani v dalších pokrmech. Ideální je přidávat ho na začátku nebo v průběhu vaření, aby se pořádně rozvoněl. Nicméně tymián není nutné používat pouze při vaření, využívá se také k výrobě domácích solí do koupele, kde je velice oblíbený právě díky jeho intenzivní vůni.

TOP Informace o tymiánu

  1. Nazývá se také mateřídouška.
  2. Původ tymiánu sahá do Středomoří.
  3. Často je součástí ústních vod.
  4. Získává se z něj olej thymol, který se používá v medicíně.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

22.03.21 | 1500x přečteno | 5 minut

Proč jíst mrazem sušené potraviny?

Proč jíst mrazem sušené potraviny?

15.03.21 | 308x přečteno | 7 minut

Základní specifikace
  • Složení tymián lyofilizovaný
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky tymiánu
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Tymián
  • Zpracování Kousky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1530 kJ / 361 kcal
  • Tuky 0,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
  • Sacharidy 71,7 g
  • z toho cukry 20,4 g
  • Vláknina 4,6 g
  • Bílkoviny 15,5 g
  • Sůl 0,1 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Tymián lyofilizovaný kousky

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?