🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0740

Tymián lyofilizovaný kousky

Milují mě kuchaři z celého světa. Mrazem sušený tymián má výraznější chuť, proto Ti pro perfektní polévku, dušené maso nebo těstoviny bude stačit troška! S tím ze supermarketu si mě nespleteš!

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť tymiánu bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Tymián lyofilizovaný kousky

Informace o produktu

Sušené větvičky, stonky a listy, to je tymián. Jeho výrazné aroma se skvěle hodí například k rybám, zvěřině nebo do těstovin, ale rozhodně se neztratí ani v dalších pokrmech. Ideální je přidávat ho na začátku nebo v průběhu vaření, aby se pořádně rozvoněl. Nicméně tymián není nutné používat pouze při vaření, využívá se také k výrobě domácích solí do koupele, kde je velice oblíbený právě díky jeho intenzivní vůni.

TOP Informace o tymiánu

  1. Nazývá se také mateřídouška.
  2. Původ tymiánu sahá do Středomoří.
  3. Často je součástí ústních vod.
  4. Získává se z něj olej thymol, který se používá v medicíně.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

12.03.24 | 14998x přečteno | 7 minut

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

01.03.23 | 24996x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení tymián lyofilizovaný
  • Zpracování Kousky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky tymiánu
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1530 kJ / 361 kcal
  • Tuky 0,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
  • Sacharidy 71,7 g
  • z toho cukry 20,4 g
  • Vláknina 4,6 g
  • Bílkoviny 15,5 g
  • Sůl 0,1 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?