🔥 15% letní SLEVA NA VŠE právě teď s kódem: LETO15! Navíc DOPRAVA ZDARMA do Balíkovny od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0744

Rozmarýn lyofilizovaný kousky

Do salátu, omáčky, těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a spolu s výrazným aroma vyniknu jak při přípravě jídla, tak i při zdobení! V létě limča, v zimě čaj, voním celý rok!

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť rozmarýnu bez zbytečných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Rozmarýn lyofilizovaný kousky

Informace o produktu

Rozmarýn je surovina, na kterou by byl hřích zapomenout při vaření nejen středomořských pokrmů. Díky své výrazné vůni si skvěle rozumí například s pečenými bramborami, zeleninou, rybami, drůbeží nebo těstovinami. Jste fanoušky domácího bylinkového másla? Přidejte do něj pár lístků rozmarýnu a provoňte svá jídla A pokud rádi experimentujete, zkuste si rozmarýnem vylepšit obyčejný gin&tonic a věřte, že budete příjemně překvapeni.

TOP Informace o rozmarýnu

  1. Latinský název se dá také přeložit jako „mořská rosa“ – ros a marinus.
  2. Odstraňuje pocity únavy a působí močopudně.
  3. Je to přírodní ochucovadlo.
  4. Rozmarýn je trvale zelená, hustě větvená rostlina dorůstající až dvou metrů.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu. 

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

12.03.24 | 13360x přečteno | 7 minut

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

01.03.23 | 22493x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení rozmarýn lyofilizovaný
  • Zpracování Kousky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky rozmarýnu
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1700 kJ / 400 kcal
  • Tuky 16 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 2,9 g
  • Sacharidy 49 g
  • z toho cukry 48 g
  • Vláknina 18 g
  • Bílkoviny 5 g
  • Sůl 0,13 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?