Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33361x přečteno
🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč.
Do salátu, omáčky, těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a spolu s výrazným aroma vyniknu jak při přípravě jídla, tak i při zdobení! V létě limča, v zimě čaj, voním celý rok!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Rozmarýn je surovina, na kterou by byl hřích zapomenout při vaření nejen středomořských pokrmů. Díky své výrazné vůni si skvěle rozumí například s pečenými bramborami, zeleninou, rybami, drůbeží nebo těstovinami. Jste fanoušky domácího bylinkového másla? Přidejte do něj pár lístků rozmarýnu a provoňte svá jídla A pokud rádi experimentujete, zkuste si rozmarýnem vylepšit obyčejný gin&tonic a věřte, že budete příjemně překvapeni.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí