Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Rozmarýn lyofilizovaný kousky

Do salátu, omáčky, těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a spolu s výrazným aroma vyniknu jak při přípravě jídla, tak i při zdobení! V létě limča, v zimě čaj, voním celý rok!

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť rozmarýnu bez zbytečných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
163 Kč / ks
2 ks
-5%
163 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
163 Kč / ks

Vaše cena

163 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 22. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

19 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pátek 22. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pátek 22. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Rozmarýn lyofilizovaný kousky

Informace o produktu

Rozmarýn je surovina, na kterou by byl hřích zapomenout při vaření nejen středomořských pokrmů. Díky své výrazné vůni si skvěle rozumí například s pečenými bramborami, zeleninou, rybami, drůbeží nebo těstovinami. Jste fanoušky domácího bylinkového másla? Přidejte do něj pár lístků rozmarýnu a provoňte svá jídla A pokud rádi experimentujete, zkuste si rozmarýnem vylepšit obyčejný gin&tonic a věřte, že budete příjemně překvapeni.

TOP Informace o rozmarýnu

  1. Latinský název se dá také přeložit jako „mořská rosa“ – ros a marinus.
  2. Odstraňuje pocity únavy a působí močopudně.
  3. Je to přírodní ochucovadlo.
  4. Rozmarýn je trvale zelená, hustě větvená rostlina dorůstající až dvou metrů.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu. 

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Řepný krém

Řepný krém

24.06.21 | 217x přečteno

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

22.03.21 | 1504x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení rozmarýn lyofilizovaný
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky rozmarýnu
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Rozmarýn
  • Zpracování Kousky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1700 kJ / 400 kcal
  • Tuky 16 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 2,9 g
  • Sacharidy 49 g
  • z toho cukry 48 g
  • Vláknina 18 g
  • Bílkoviny 5 g
  • Sůl 0,13 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Rozmarýn lyofilizovaný kousky

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?