Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 31602x přečteno
🍓 LYOFILIZOVANÉ OVOCE s 20% slevou s kódem: KRUPNITO20. 🔥 A navíc DOPRAVA ZDARMA na výdejní místa PPL od 500 Kč 🚚💨
Do salátu, omáčky, těstovin! Mám krásnou barvu a silné aroma, na rozdíl od mé teplem sušené příbuzné v supermarketech. Umíš si vůbec představit pizzu bez mé maličkosti? Já teda ne!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Mrazem sušené oregano je ještě výraznější, než běžně dostupné sušené oregano ze supermarketů, a to barvou, vůní i chutí. Silné aroma tohoto koření oceníte především u přípravy masa, ale neztratí se ani v omáčkách, těstovinách nebo mořských plodech. Rozhodně na oregano nesmíte zapomenout při pečení domácí pizzy. A zkuste k němu přihodit i špetku bazalky, jejich chutě se dokonale doplňují.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí