Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 15405x přečteno
🔥 Doprava ZDARMA už od 500 Kč. Platí jen tento víkend, tak honem! 🔥
Do salátu, omáčky, těstovin! Mám krásnou barvu a silné aroma, na rozdíl od mé teplem sušené příbuzné v supermarketech. Umíš si vůbec představit pizzu bez mé maličkosti? Já teda ne!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Mrazem sušené oregano je ještě výraznější, než běžně dostupné sušené oregano ze supermarketů, a to barvou, vůní i chutí. Silné aroma tohoto koření oceníte především u přípravy masa, ale neztratí se ani v omáčkách, těstovinách nebo mořských plodech. Rozhodně na oregano nesmíte zapomenout při pečení domácí pizzy. A zkuste k němu přihodit i špetku bazalky, jejich chutě se dokonale doplňují.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Kynutí šneci se špenátovým pestem
22.07.21 | 2673x přečteno
Bezlepková dieta: Co jíst při celiakii
29.04.21 | 16221x přečteno | 6 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí