11.10.24 | 21040x přečteno | 2 minuty
Oregano lyofilizované kousky
Do salátu, omáčky, těstovin! Mám krásnou barvu a silné aroma, na rozdíl od mé teplem sušené příbuzné v supermarketech. Umíš si vůbec představit pizzu bez mé maličkosti? Já teda ne!
- 100% mrazem sušená bylinka
- poctivá chuť oregana bez přidaných aditiv
- šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Oregano lyofilizované kousky
Informace o produktu
Mrazem sušené oregano je ještě výraznější, než běžně dostupné sušené oregano ze supermarketů, a to barvou, vůní i chutí. Silné aroma tohoto koření oceníte především u přípravy masa, ale neztratí se ani v omáčkách, těstovinách nebo mořských plodech. Rozhodně na oregano nesmíte zapomenout při pečení domácí pizzy. A zkuste k němu přihodit i špetku bazalky, jejich chutě se dokonale doplňují.
TOP Informace o oreganu
- Český název pro oregano je dobromysl obecná.
- Pochází ze Středozemí, dnes se pěstuje po celém světě.
- Je to přírodní ochucovadlo.
- Čaj z oregana zklidňuje mysl.
- Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení oregano lyofilizované
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava kousky oregana
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1537 kJ / 368 kcal
- Tuky 11 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g
- Sacharidy 52 g
- z toho cukry 52 g
- Vláknina 14 g
- Bílkoviny 12 g
- Sůl 0,05 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí