Pomerančová čokoláda

od 193 Kč od 168 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pomeranč a bílá čokoláda. Na první pohled zvláštní kombinace, ale nenech se oklamat, vznikla jsem z toho já a jsem neskutečná! Kyselá a sladká zároveň. 

          • sladkokyselá pomerančová chuť
          • k přímé konzumaci i do pečení
          • belgická kvalita

Detailní informace

500g
Skladem
193 Kč
168 Kč bez DPH
2.5kg
Skladem
834 Kč
725 Kč bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladem
3 105 Kč
2 700 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Pomerančová čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Proč se držet při zemi, když můžete mít něco extra? Pomerančová čokoláda je výrazná, chutná, originální i troufalá. Ať už hledáte čokoládu na pečení, nebo jedinečný dárek, oranžové čokoládové pecky jsou to pravé. Čokoláda má sladkou, krémová chuť, kterou vzápětí střídá nečekaně jemná kyselost pomerančů. A její barva? Ta si přímo žádá o vaši pozornost. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

 

Použití  a temperace

Nechte se unést barvami, experimentujte. Použití této čokolády je nesmírně variabilní, snadno se rozpouští a je krásně hladká. Můžete s ní vytvořit jedinečné neotřelé polevy na dort či čokoládové dekorace. Vašim výtvorům dodá jak dokonalý vzhled, tak i originální pomerančovou chuť. Ozdobte jí pralinky nebo tvořte výrazné a osvěžující čokoládové dorty, fondanty a máslové krémy.  

Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění je 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

 

vyroba-cokolady

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Skvěle se vyjímá jako dekorace dezertů i jako netradiční poleva na dortu.
  2. Čokoláda má standartní tekutost, je tedy vhodná pro jakékoli použití.
  3. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  4. Neobsahuje nežádoucí AZO barviva.
  5. Obsahuje 29 % kakaového másla.
 
Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 35,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21,3 g
Sacharidy 55,5 g
z toho cukry 55,1 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0,22 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 212,8 mg
Železo 0,25 mg
Hořčík 19,8 mg
Fosfor 180,7 mg
Draslík 310,7 mg
Sodík 86,6 mg
Vitamín C 0,85 mg

 

Základní specifikace
Složení 47 % cukr, 29 % kakaové máslo, 23,5 % sušené mléko, <1 % sójový lecitin, <1 % přírodní pomerančové aroma, <1 % barvivo: E160e, <1 % přírodní vanilkové aroma
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

  

jak-se-vyrabi-cokolada 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: 47 % cukr, 29 % kakaové máslo, 23,5 % sušené mléko, <1 % sójový lecitin, <1 % přírodní pomerančové aroma, <1 % barvivo: E160e, <1 % přírodní vanilkové aroma
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO?.
Země původu: Belgie
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: průměr cca 2 cm
Úprava: pecky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny: #oddelovac#
Energie: 2370 kJ / 566 kcal
Tuky: 35,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 21,3 g
Sacharidy: 55,5 g
z toho cukry: 55,1 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 6,1 g
Sůl: 0,22 g
Mikroživiny: #oddelovac#
Vápník: 212,8 mg
Železo: 0,25 mg
Hořčík: 19,8 mg
Fosfor: 180,7 mg
Draslík: 310,7 mg
Sodík: 86,6 mg
Zinek: 0,79 mg
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: 0,855 mg
Vitamín B6: 0,072 mg

Co je to temperování a kdy je potřeba?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 3.5.2021
Výborná pomerančová chuť, oblíbená především u dětí
5
A Avatar autora | 20.12.2020
Pokud hledáte něco originálního nic lepšího nenajdete! Chuť pomerančových tónů ja natolik výrazná, že si zaslouží plnou pozornost tak se nebojte ji nechat vyznít! Velké překvapení a spokojenost, barva po zaschnutí se nemění a zůstává krásně plná.