Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Pomerančová čokoláda

od 184 Kč od 160 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pomeranč a bílá čokoláda. Na první pohled zvláštní kombinace, ale nenech se oklamat, vznikla jsem z toho já a jsem neskutečná! Kyselá a sladká zároveň. 

          • výrazná sladkokyselá pomerančová chuť
          • vhodná k přímé konzumaci i do pečení
          • vyrobena v Belgii

Detailní informace

500g
Skladem
184 Kč
160 Kč bez DPH
2.5kg
Skladem
814 Kč
708 Kč bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladem
3 192 Kč
2 776 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Pomerančová čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Pokud vám už nestačí klasická bílá čokoláda, je třeba poohlédnout se po něčem dalším – výrazným, chutným, originálním a troufalým. Ať už hledáte čokoládu na pečení nebo jedinečný dárek, pomerančová bude ta pravá. Sladká, krémová chuť, kterou vzápětí vystřídá nečekaně jemná kyselost pomerančů a barva přímo žádající si pozornost.

Použití

Nechte se unést barvami, experimentujte. Použití této čokolády je nesmírně variabilní, snadno se rozpouští a je krásně hladká. Můžete s ní vytvořit jedinečné neotřelé polevy na dort či čokoládové dekorace. Vašim výtvorům dodá jak dokonalý vzhled, tak i originální pomerančovou chuť. Ozdobte jí pralinky nebo tvořte výrazné a osvěžující čokoládové dorty, lanýže, fondanty a máslové krémy.  

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje 29 % kakaového másla.
  2. Čokoláda neobsahuje nežádoucí AZO barviva.
  3. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená „jídlo bohů“.
  4. Čokoláda má standartní tekutost, je tedy vhodná pro jakékoli použití.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 26 až 27 °C a použití při 28 až 29 °C.

 

Základní specifikace
Složení 47 % cukr, 29 % kakaové máslo, 23,5 % sušené mléko, <1 % sójový lecitin, <1 % přírodní pomerančové aroma, <1 % barvivo: E160e, <1 % přírodní vanilkové aroma
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmotamásloprášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 35,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21,3 g
Sacharidy 55,5 g
z toho cukry 55,1 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0,22 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 212,8 mg
Železo 0,25 mg
Hořčík 19,8 mg
Fosfor 180,7 mg
Draslík 310,7 mg
Sodík 86,6 mg
Vitamín C 0,85 mg

 

Co je to temperování a kdy je potřeba?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
A Avatar autora | 20.12.2020
Pokud hledáte něco originálního nic lepšího nenajdete! Chuť pomerančových tónů ja natolik výrazná, že si zaslouží plnou pozornost tak se nebojte ji nechat vyznít! Velké překvapení a spokojenost, barva po zaschnutí se nemění a zůstává krásně plná.