Pomerančová čokoláda

od 184 Kč od 160 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pomeranč je můj táta, čokoláda moje máma. Na první pohled zvláštní kombinace. Všichni dlouhá léta říkali, že z toho nic nebude. Něco dobrého z nich nakonec přece jen vzešlo – já.

          • čokoláda s pomerančovou příchutí
          • vhodná k příme konzumaci i do pečení – kousky sa krásně rozpouští
          • pravá belgická kvalita se sladkokyselou chutí

Detailní informace

500g
Skladem
184 Kč
160 Kč bez DPH
2.5kg
Skladem
814 Kč
708 Kč bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladem
3 192 Kč
2 776 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Pomerančová čokoláda

Informace a výživové hodnoty 

Potřebujete čokoládu na mlsání, jako dárek, na utišení dětského pláče nebo na zlepšení dne? Tak tato s pomerančovou příchutí bude ta pravá. Zajímavá sladká chuť s mírnou kyselostí Vás zaručeně překvapí. Je vhodná i pro využití v kuchyni, protože se snadno rozpouští a má hladkou krémovou konzistenci. Užijte si belgickou čokoládu v praktických kouscích pro rychlé a efektivní použití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
  2. největší čokoláda vážila více než 5 000 kg
  3. pár studií potvrdilo, že ženy snědí 2× více čokolády než muži
  4. už Napoleon s sebou nosil čokoládu na doplnění energie
  5. lidé nakoupí ročně čokoládu v hodnotě 7 000 000 000 amerických dolarů

 

Základní specifikace
Složení 47 % cukr, 29 % kakaové máslo, 23,5 % sušené mléko, <1 % sójový lecitin, <1 % přírodní pomerančové aroma, <1 % barvivo: E160e, <1 % přírodní vanilkové aroma
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Následuje sušení a pražení. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy 56 g
z toho cukry 55 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0,21 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: