Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pekanové tartaletky s čokoládou

ve čtvrtek 11. 2. | 510x přečteno


Jemná chuť datlového karamelu zalitá dokonale hladkou veganskou čokoládou s jemným ořechem nahoře. Zní to jako sen? Není. Jsou to naše křehké tartaletky s pekany. V zimě je často obtížné sehnat na tartaletky čerstvé a svěží ovoce, proto jsme pro vás připravili tuhle karamelovo-čokoládovou bombu! Nemusíte se však bát, že by jim něco chybělo. Pomyslnou třešničku jim dodáte pekanovým ořechem!

Sdílet



Pekanové tartaletky s čokoládou
75 minut
30 kusů

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na datlový karamel:

  • 6 datlí medjool
  • 4 lžíce rostlinného mléka
  • sůl

Na polevu:

Postup

Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme lepkavou hmotu, kterou natlačíme do formiček ve tvaru košíčků. Pokud je těsto moc suché, přidáme olej nebo studenou vodu. Pečeme dozlatova na 160 °C asi 20 minut.

Mezi tím si vypeckujeme datle, zalijeme je horkou vodou a necháme chvíli změknout. Poté vodu scedíme a datle rozmixujeme společně s rostlinným mlékem a špetkou soli. Vznikne nám hladký a mazlavý karamel. Ten necháme chvíli odpočinout a mezi tím se pustíme do polevy. Kokosové mléko přivedeme k varu. Hned, jak uvidíme první bublinky, jej stáhneme z plotny a přidáme čokoládu. Čokoládu necháme rozpustit a metličkou vymícháme krásně lesklou a jemnou polevu – ganache.

Vychladlé košíčky naplníme do dvou třetin karamelem a zalijeme tenkou vrstvou čokoládové ganache a dozdobíme.

My jsme je ozdobili našimi obrovskými pekany! Jsou druhé největší na celém světě. Jejich velikost se označuje Junior Mammoth. Říkáte si, jak asi velké jsou ty největší? Podobně – je mezi nimi jen zanedbatelný rozdíl ve velikosti i kvalitě, ale cena je u těch našich mnohem příjemnější. 

Tip!

Aby se pekanové ořechy necítily na tartaletkách tak samy, můžete k nim ještě přidat třeba drcené kakaové boby. A pokud si neumíte představit tartaletky bez pestrých barev, využijte na dozdobení některé z našich jedlých květů


Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?