75 minut
30 kusů
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 100 g mandlové mouky
- 50 g mletých pekanů
- 50 g pšeničné hladké mouky
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce datlového sirupu
Na datlový karamel:
- 6 datlí medjool
- 4 lžíce rostlinného mléka
- sůl
Na polevu:
- 100 g belgické vegan čokolády
- 100–150 ml kokosové smetany/kokosového mléka
Postup
Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme lepkavou hmotu, kterou natlačíme do formiček ve tvaru košíčků. Pokud je těsto moc suché, přidáme olej nebo studenou vodu. Pečeme dozlatova na 160 °C asi 20 minut.
Mezi tím si vypeckujeme datle, zalijeme je horkou vodou a necháme chvíli změknout. Poté vodu scedíme a datle rozmixujeme společně s rostlinným mlékem a špetkou soli. Vznikne nám hladký a mazlavý karamel. Ten necháme chvíli odpočinout a mezi tím se pustíme do polevy. Kokosové mléko přivedeme k varu. Hned, jak uvidíme první bublinky, jej stáhneme z plotny a přidáme čokoládu. Čokoládu necháme rozpustit a metličkou vymícháme krásně lesklou a jemnou polevu – ganache.
Vychladlé košíčky naplníme do dvou třetin karamelem a zalijeme tenkou vrstvou čokoládové ganache a dozdobíme.
My jsme je ozdobili našimi obrovskými pekany! Jsou druhé největší na celém světě. Jejich velikost se označuje Junior Mammoth. Říkáte si, jak asi velké jsou ty největší? Podobně – je mezi nimi jen zanedbatelný rozdíl ve velikosti i kvalitě, ale cena je u těch našich mnohem příjemnější.
Tip!
Aby se pekanové ořechy necítily na tartaletkách tak samy, můžete k nim ještě přidat třeba drcené kakaové boby. A pokud si neumíte představit tartaletky bez pestrých barev, využijte na dozdobení některé z našich jedlých květů!