🍓 LYOFILIZOVANÉ OVOCE s 20% slevou s kódem: KRUPNITO20. 🔥 A navíc DOPRAVA ZDARMA na výdejní místa PPL od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Ořechová bábovka s čokoládovou polevou

ve čtvrtek 13. 10. | 6890x přečteno


Klasický recept, který už někdy pekl snad každý. Pokud nemůžete najít dokonalý recept na nadýchanou a vláčnou ořechovou bábovku, zastavte! Verča z blogu Tastykitchen jeden takový má. Ořechovou bábovku dozdobila čokoládovou polevou a dovnitř místo rozinek schovala voňavé sušené švestky. Už se těšíte, až si dáte bábovku ke kávě?

Sdílet



Ořechová bábovka s čokoládovou polevou
75 minut
cca 15 kousků

Co budete na bábovku potřebovat?

Na těsto:

Na ozdobu ořechové bábovky:

Postup

Nejdříve si na mírném plameni rozpustíme máslo a potom ho necháme zchládnout. Až je vlažné, přimícháme k němu vejce a jogurt. Pak do mísy prosejeme cukr a mícháme, dokud se „mokrý“ základ těsta na bábovku nespojí. 

Přidáme skořici, najemno nakrájené švestky, pekanové ořechy a promícháme. Na závěr do směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. Pro trošku svěží chuti přidáme citronovou šťávu.


Tip! Co použít místo rozinek do bábovky?

My jsme vsadili na švestky. Pokud jste odpůrci rozinek, skvěle vám při pečení poslouží i sušené višně, třešně nebo klikva slazená jablečným sirupem


Ořechová bábovka s jogurtem recept

Recept a foto:  @tastykitchen.cz

Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme do předehřáté trouby na 175 °C asi na 45 minut. 

Mezitím se připravíme na zdobení naší pekanové bábovky. Čokoládovou polevu si připravíme rozpuštěním 100 gramů čokoládových peciček s 20 gramy kakaového másla. Pokud si nejste jistí, jak správně rozpustit čokoládu, mrkněte na podrobný fotonávod.

Rozpuštěnou čokoládou nazdobíme bábovku a posypeme ji nahrubo nasekanými oříšky a jedlými květy. Pak už zbývá jen mlsat! Dobrou chuť!

Kvalitní ingredience pro každé pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?