Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9104x přečteno
Bonjour, zbavili nás pecky a poslali až k Tobě. Suší nás šetrným způsobem, a tak máme stále úžasně sladkou chuť s kyselkavým nádechem a jemnou měkkou a krémovou konzistencí. Jsme jako lžička povidel!
Pozor, tyhle sušené švestky jsou výjimečné a vysoce návykové. Jsou bez pecky a jejich přirozená sladkost s trochou kyselinky a krémová konzistence si vás podmaní po prvním soustu. Přidaný cukr ani jiná aditiva ale v těchto sušených švestkách nenajdete. Za svou kvalitu vděčí zrání na sluníčku ve Francii, a přestože jsou Francouzi machři hlavně přes víno, švestky umí stejně tak. Kdo je vyzkouší, už nechce jiné. Přidáte se do řady?
Kdysi byly švestky více rozšířeny a jednalo se o jídlo pro chudé. V současné době je však těchto stromů méně, i když jsou součástí ovocných sadů. Jedná se o stromy nebo keře, které jsou vysoké až 10 metrů. Nejvíce se švestkám daří v mírném podnebí a potřebují dobře propustnou a vlhkou půdu. Plody dozrávají od července do konce září. Platí pravidlo, že čím déle švestka na stromě zraje, tím více má pak vitamínů, ale také cukru. Je to díky sluníčku, které na něj svítí. Sušené švestky si naštěstí dnes můžete dopřát v perfektní kvalitě i mimo sezónu. Už se vám sbíhají sliny?
Lyofilizované, nebo sušené – které ovoce je lepší?
22.02.22 | 1721x přečteno | 5 minut
Zažívání a strava: Co je třeba pro spokojená střeva?
12.10.21 | 3864x přečteno | 5 minut
Naprosto luxusní švestky! Měkké, mazlavé..jako povidla. Hned jdu objednat další.
Klasika, dost vlhké, upřednostňuji více usušené plody.
Naprosto luxusní švestky! Měkké, mazlavé..jako povidla. Hned jdu objednat další.
Klasika, dost vlhké, upřednostňuji více usušené plody.
Sušené přesně dle mého vkusu, není v nich přebytečná voda. Doma svádíme se snem o tyto poklady souboj
Švestky sušené z Francie