11.10.24 | 22014x přečteno | 2 minuty
Kakaové máslo pecičky
Kakao, kakaové boby, kakaová hmota. Ale co takové kakaové máslo? Moc se o mně nemluví, a přitom jsem pořádný frajer s jemnou duší a krémovou konzistencí. Vykouzlím nejen horkou čokoládu, ale vynikám i při vaření či smažení. Uvidíš, že neexistuje nic, co nesvedu!
- 100% kakaové máslo
- prvotřídní kvalita z Itálie
- vhodné na přípravu horké čokolády
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Kakaové máslo pecičky
Informace o produktu
Milujete vůni horké čokolády a její nezaměnitelně krémovou konzistenci? Tak se na chvíli zastavte, usaďte se a užijte si její lahodnou chuť plnými doušky díky našemu kakaovému máslu. Praktické pecky kakaového másla se snadno a rychle rozpouštějí, proto jsou vhodné nejen na přípravu horké čokolády, ale své využití najdou také při rozpouštění čokolády, pečení, vaření, smažení, a dokonce při výrobě domácí kosmetiky. Kakaové máslo vzniká lisováním rozdrcených kakaových bobů a je jednou ze základních surovin pro výrobu čokolády. Jedná se o 100% rostlinný tuk. Nezapomeňte objevit celou kategorii našich lahodných čokolád a kakaa.

TOP informace o kakaovém máslu
- Jedná se o 100% kakaové máslo bez aditiv.
- Obsahuje velké množství antioxidantů a je bohaté na vitamín E.
- Praktické pecky jsou ideální na výrobu horké čokolády.
- Neobsahuje cholesterol.
- Díky jeho zvláčňujícím účinkům jej lze využít při výrobě kosmetiky.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Jak se získává kakaové máslo?
Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma. Alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají, a tak vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Vzniklá kakaová hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. Jedna jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C a právě při tomto procesu se oddělují dvě složky: kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Nezapomeňte prozkoumat celou naši kategorii kakaa a čokolád.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.
Původně vloženo k Kakaové máslo zlomky
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení kakaové máslo
- Surovina Kakaové máslo a hmota
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pro diabetiky, Low carb
- Zpracování Pecky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Itálie
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Úprava pecičky
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 3700 kJ / 900 kcal
- Tuky 100 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 60 g
- Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
- Vláknina 0 g
- Bílkoviny 0 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Jsem velmi spokojená,a děkuji i za malý dárek.
Původně vloženo k Kakaové máslo zlomky