Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Veganská jahodová pěna

v pondělí 1. 3. | 164x přečteno


Taky milujete jahodovou pěnu? Chuť opravdových jahod, která se rozplývá v puse, nadýchaná konzistence a sladká chuť. Skvělá do skleniček jako dezert pro návštěvu, pro děti místo umělých cukrovinek nebo jako poleva na piškotové dezerty. A bonus navíc – naše pěna je veganská, takže potěší úplně všechny!

Sdílet



Veganská jahodová pěna
30 minut
8–10 porcí

Co budete potřebovat?

Na pěnu:

Na dozdobení:

Postup

Tekutinu z konzervované cizrny (aquafabu) přecedíme přes síto do mísy šlehače a šleháme 10 minut, dokud nezačne vznikat sníh. Následně přidáme lžíci jablečného octa a šleháme dalších 20 minut. Během šlehání postupně po lžících přidáváme cukr. Místo bílého cukru můžete využít třeba i sladidlo xylitol – má méně kalorií a je vhodný pro diabetiky, protože má nízký glykemický index!  

Šleháme, dokud není sníh tuhý a lesklý. Nemusíte se bát, že aquafabu přešleháte, na rozdíl od vaječných bílků se  přešlehat nedá! Nakonec přidáme dvě lžíce prášku z lyofilizovaných jahod a naposledy zašleháme.

Prášek má několik výhod – je vyrobený pouze z lyofilizovaných jahod a neobsahuje žádná další aditiva, což zaručuje neodolatelnou chuť i kvalitu. Zároveň si takto zpracované jahody zachovají všechny vitamíny i vůni, takže vám poděkují  nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše zdraví!

jahodová pěna

Vzniklou pěnu dáme pomocí stěrky do skleniček a necháme alespoň půl hodiny zchladnout v lednici. Na závěr dezert zdobíme celými lyofilizovanými jahodami a mátou

Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?