Kokos ořechová pasta
Související produkty
Detailní popis produktu
Kokosová pasta (máslo)
Jsem další z mnoha tekutých dobrůtek ze Světa plodů. Jsem kokosová pasta vyrobena z toho nejlepšího kokosu! Můžeš mě jen tak mlsat, můžeš se mnou péct i vařit.
Základní specifikace
Složení | 100% přírodní kokos nepražený |
Země původu |
ČR |
Trvanlivost |
min. 3–18 měsíců* |
Balení |
sklenice |
Úprava |
ořechová pasta |
Velikost | 400g sklenice |
Obchodní třída | nespecifikováno |
Odrůda | nespecifikováno |
*přesné datum na vyžádání e-mailem, popř. na telefonu EXPEDICE & KANCELÁŘ
Poznámka nákupčího
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Výživové hodnoty kokos ořechová pasta na 100 g
MAKROŽIVINY |
Energie | 2722 kJ / 651 kcal |
Bílkoviny |
6,9 g |
Sacharidy |
22 g |
Tuky |
69 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
61 g |
Víte, že...
Kokos ořechová pasta (máslo)
Jedná se o jemnou pastu z nepraženého kokosu. A proč je kokos dobrý pro naše tělo ?
Je zdrojem vitamínů B1, B2, B3, B6, E a C. Dále obsahuje minerální látky, jako železo, fosfor, vápník, sodík. Má v sobě velký podíl vlákniny, bílkovin a nasycených tuků. Obsahuje také velké množství proteinů, díky kterým tělo získá svalovou vlákninu důležitou pro posílení mozku. Kokos také obsahuje kyselinu laurovou, která napomáhá udržet imunitní systém. Z léčivých účinků má kokos tyhle. Snižuje krevní tlak, udržuje kostru mladou, je vhodný při chudokrevnosti, prevence před onemocněním srdce a mnoho dalších.
Využití v domácnosti
Kokosovou pastu můžeme smíchat do snídaňových kaší, nebo do sušenkových těst.
Pokud kokosovou pastu smícháme s teplou vodou, vznikne kokosové mléko, které se používá na zahuštění pokrmů a zjemnění chuti.
Kokos
Kokos je vydatným zdrojem energie zejména v podobě tuků (kolem 70 %). Oproti jiným ořechům obsahuje toto největší semeno na světě velké množství nasycených mastných kyselin. Kromě toho zde najdeme i řadu vitamínů (zejména skupiny B), minerálních látek (hořčík, vápník, fosfor) a také vlákninu.
Kokosový ořech obsahuje velké množství mastných kyselin v nasycené formě. Podle některých zdrojů však nasycené mastné kyseliny z kokosových ořechů nepodporují tvorbu cholesterolu v krvi.
Díky obsahu minerálních látek je mletý kokos vhodný pro pacienty s osteoporózou a bolestí pohybového systému způsobené přetěžováním či zvyšováním svalového napětí (zejména zad).
Kokos je pro svoji tučnost těžko stravitelný a proto se nehodí do jídelníčku pacientů s šetřící dietou. Při redukční dietě lze použít malé množství strouhaného kokosu na dozdobení pokrmu.
Strouhaný kokos lze přidávat zejména do snídaňových kaší a cereálií, míchat do jogurtu nebo z něj připravovat různé koktejly či moučníky. Někdo ve strouhaném kokosu obaluje maso (náhrada strouhanky) nebo ho používá místo klasické mouky do těsta (zejména příznivci tzv. paleo diety).
Kokos ořechová pasta
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.