Kešu na sucho pražené solené

od 223 Kč od 194 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pražili nás na sucho bez oleje. Jsme krásně opálené a chutné díky špetce soli. Nejlepší jsme k slaďoučkému vínku, se kterým vytvoříme hotový festival chutí.

          • skvělá vyvážená máslová chuť kešu a soli
          • výborný pamlsek k televizi
          • pražené na sucho bez oleje

Detailní informace

500g
Skladem
223 Kč
194 Kč bez DPH
1kg
Skladem
419 Kč
364 Kč bez DPH
10kg (2x5kg)
Skladem
3 353 Kč
2 916 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu na sucho pražené solené

Informace a výživové hodnoty 

Kdo by neměl rád jemnou máslovou chuť kešu ořechů? Přidali jsme trochu soli aby byly ještě více návykovější. Prechřumkáte se až k slanosti a nebudete vědět přestat. Přestože jsou kešu pražené mají stále vysokou bělost. Obsahují minimum zlomků a tak v sáčku najdete pouze celé kousky. Jsou pražené na sucho, to znamená žádné tuky navíc. Kromě jejich úžasné chuti si je oblíbíte i proto, že obsahují hodně minerálů a vitamínů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. kešu ořechy jsou semeny plodů stromu obličkovca západního
  2. tvar oříšků se nazývá ledvinovitý
  3. kvalita kešu ořechů závisí na jejich barvy, tvaru a velikosti
  4. na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů
  5. kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe

 

Základní specifikace
Složení kešu ořechy, sůl
Země původu Vietnam
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pražené ořechy na sucho
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se spracovávají kešu ořechy?

Kešu ořechy rostou na spodní straně plodů stromu ledvinovníka západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomaleji a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • vhodné jako svačina do školy, práce a na výlety
  • náhrada nezdravých slaných chipsů a snacků
  • přidání do různých jídel (salát)
  • k vínu

 

Tip

Zabalte si kešu do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2402 kJ / 574 kcal
Tuky 46,35 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,95 g
Sacharidy 32,69 g
z toho cukry 5,01 g
Vláknina 3 g
Bílkoviny 15,31 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vláknina 45 mg
Hořčík 260 mg
Sodík 640 mg
Železo 6 mg
Zinek 5,6 mg
Draslík 565 mg
Fosfor 490 mg
Měď 2,22 mg
Mangan 0,826 mg
Selen 11,7 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: