Kešu na sucho pražené solené

od 223 Kč od 194 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pražili nás na sucho bez oleje. Jsme krásně opálené a chutné díky špetce soli. Nejlepší jsme k slaďoučkému vínku, se kterým vytvoříme hotový festival chutí.

          • skvělá vyvážená máslová chuť kešu a soli
          • vypěstované a sbírané ve Vietnamu
          • pražené na sucho bez oleje

Detailní informace

500g
Skladem
223 Kč
194 Kč bez DPH
1kg
Skladem
419 Kč
364 Kč bez DPH
5kg
Skladem
1 956 Kč
1 701 Kč bez DPH
10kg (2x5kg)
Skladem
3 633 Kč
3 159 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu na sucho pražené solené

Informace a výživové hodnoty 

Kdo by neměl rád jemnou máslovou chuť kešu ořechů? Přidali jsme trochu soli pro ještě větší návykovost. Prokřupejte se až k slanosti a nebudete moci přestat. Přestože jsou kešu pražené, mají stále vysokou bělost. Obsahují minimum zlomků, a tak v sáčku najdete pouze celé kousky. Jsou pražené na sucho, což znamená žádné tuky navíc. Kromě jejich úžasné chuti si je oblíbíte i pro to, že obsahují hodně minerálů a vitamínů.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Kešu ořechy jsou semena plodů stromu ledvinovníku západního.
  2. Tvar oříšků se nazývá ledvinovitý.
  3. Kvalita kešu ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
  4. Na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů.
  5. Kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe.

 

Základní specifikace
Složení kešu ořechy, sůl
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Vietnam
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Skladujte do 20 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pražené ořechy na sucho
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kešu ořechy?

Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodů (které se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.

 

Tip

Zabalte si kešu do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2402 kJ / 574 kcal
Tuky 46,35 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,95 g
Sacharidy 32,69 g
z toho cukry 5,01 g
Vláknina 3 g
Bílkoviny 15,31 g
Sůl 1,4 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vláknina 45 mg
Hořčík 260 mg
Sodík 640 mg
Železo 6 mg
Zinek 5,6 mg
Draslík 565 mg
Fosfor 490 mg
Měď 2,22 mg
Mangan 0,826 mg
Selen 11,7 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PP Avatar autora | 10.9.2020
Nejlepší kešu co jsem měla. Příště beru rovnou kilo!