Kešu na sucho pražené solené
Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu na sucho pražené solené
Informace a výživové hodnoty
Kdo by neměl rád jemnou máslovou chuť kešu ořechů? Přidali jsme trochu soli pro ještě větší návykovost. Prokřupejte se až k slanosti a nebudete moci přestat. Přestože jsou kešu pražené, mají stále vysokou bělost. Obsahují minimum zlomků, a tak v sáčku najdete pouze celé kousky. Jsou pražené na sucho, což znamená žádné tuky navíc. Kromě jejich úžasné chuti si je oblíbíte i pro to, že obsahují hodně minerálů a vitamínů.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Kešu ořechy jsou semena plodů stromu ledvinovníku západního.
- Tvar oříšků se nazývá ledvinovitý.
- Kvalita kešu ořechů závisí na jejich barvě, tvaru a velikosti.
- Na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů.
- Kešu ořechy pocházejí z Brazílie, pěstují se však i v Indii, jihovýchodní Asii či v Africe.
Složení | kešu ořechy, sůl |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Vietnam |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Skladujte do 20 °C s nulovou vlhkostí vzduchu. |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | pražené ořechy na sucho |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

Jak se zpracovávají kešu ořechy?
Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodů (které se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.
Tip
Zabalte si kešu do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2402 kJ / 574 kcal |
Tuky | 46,35 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,95 g |
Sacharidy | 32,69 g |
z toho cukry | 5,01 g |
Vláknina | 3 g |
Bílkoviny | 15,31 g |
Sůl | 1,4 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vláknina | 45 mg |
Hořčík | 260 mg |
Sodík | 640 mg |
Železo | 6 mg |
Zinek | 5,6 mg |
Draslík | 565 mg |
Fosfor | 490 mg |
Měď | 2,22 mg |
Mangan | 0,826 mg |
Selen | 11,7 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.