40 minut
9 porcí
Co budete potřebovat?
- formičky ve tvaru medvídků
Na těsto:
- 2 vejce
- 2 lžíce vanilkového třtinového cukru nebo kokosového cukru
- 50 g mandlové mouky
- 30 g pšeničné hladké mouky
- 1 lžička kakaa Van Houten
Postup
Postup je jednoduchý. Nejprve si z obou vajec oddělíme bílky a žloutky. Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý a lesklý sníh. Do sněhu následně zašleháme žloutky. Mandlovou a pšeničnou mouku prosejeme do vaječné směsi a lehce vmícháme. Pozor, aby vám sníh neslehl!
Nakonec rozdělíme těsto do dvou misek a do jedné z nich přidáme lžičku kakaa, abychom ho obarvili. Těsto si rozdělíme podle toho, jestli chcete mít brumíky převážně tmavé, nebo světlé.

My jsme si těsto rozdělili napůl a udělali dva druhy. Kreativitě se ale meze nekladou, záleží na vaší fantazii. Do pečení doporučujeme zapojit i děti! O to víc se pak na svačinu budou těšit!
Formičky si vymažeme, vysypeme moukou a naplníme těstem, jak nás jen napadne. Co takhle světlá ouška a tmavé tělíčko? Domácí brumíky pečeme na 180 °C asi 10–15 minut.

Čtěte také

Francouzský toast s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem
01.07.22 | 122x přečteno

Croissant bread puding s jahodami a nugátovou čokoládou
30.06.22 | 215x přečteno