Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Domácí „Brumík“

ve čtvrtek 19. 8. | 604x přečteno


„Mami, mami, mami, můžu? Prosíííím!“ Jestli máte děti, dobře to znáte. Jak jen dětem vysvětlit, že v kupovaných cukrovinkách je spousta nezdravých a nekvalitních surovin? Máme řešení! Utíkejte koupit medvídkové formičky a domácí „Brumíky“ jim upečte! Recept je jednoduchý – za tři čtvrtě hodiny máte hotovo a odměnou vám budou dětské úsměvy a dobrý pocit ze zdravé svačiny.

Sdílet



Domácí „Brumík“
40 minut
9 porcí

Co budete potřebovat?

  • formičky ve tvaru medvídků

Na těsto:

Postup

Postup je jednoduchý. Nejprve si z obou vajec oddělíme bílky a žloutky. Bílky s cukrem vyšleháme v tuhý a lesklý sníh. Do sněhu následně zašleháme žloutky. Mandlovou a pšeničnou mouku prosejeme do vaječné směsi a lehce vmícháme. Pozor, aby vám sníh neslehl!  

Nakonec rozdělíme těsto do dvou misek a do jedné z nich přidáme lžičku kakaa, abychom ho obarvili. Těsto si rozdělíme podle toho, jestli chcete mít brumíky převážně tmavé, nebo světlé.

Recept na domácí brumíky

My jsme si těsto rozdělili napůl a udělali dva druhy. Kreativitě se ale meze nekladou, záleží na vaší fantazii. Do pečení doporučujeme zapojit i děti! O to víc se pak na svačinu budou těšit!  

Formičky si vymažeme, vysypeme moukou a naplníme těstem, jak nás jen napadne. Co takhle světlá ouška a tmavé tělíčko? Domácí brumíky pečeme na 180 °C asi 10–15 minut. 

Recept na domácí brumíky
Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?