DOPRAVA jen za 25 Kč 😮 👉 Jen do čtvrtka do všech výdejních míst! 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kuřecí korma s rýží

v sobotu 19. 8. | 1579x přečteno


Korma je jemné indické kari s kuřecím masem. Pokud vás láká indická kuchyně, ale pálivým jídlům zrovna nefandíte, je korma to pravé ořechové – doslova. Krémová omáčka z kešu ořísků a kokosového mléka je plná chuti, rychlá na přípravu a navíc skvěle zasytí. Připravte si kuřecí kormu s rýží nebo pita chlebem a uvidíte, že si ve vaší kuchyni najde pravidelné místo.

Sdílet



Kuřecí korma s rýží
60 minut
4 porce

Co budete potřebovat?

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce hustého bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička koření garam masala
  • ½ lžičky kurkumy
  • sůl

Na korma pastu:

  • 50 g kešu oříšků
  • 1 lžíce ghí
  • 2 středně velké cibule
  • 1,5 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • ½ lžičky fenyklových semínek
  • 80 g kokosového mléka (hustého mléka z plechovky)
  • 2 lžíce vody

Dále potřebujete:

  • 1 lžíce ghí
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 bobkové listy
  • 1 rulička skořice
  • ¼ lžičky mletého kardamonu
  • ¼–½ lžičky kajenského pepře (podle chuti)
  • sůl

K podávání:

  • jasmínová rýže nebo chlebové placky
  • sezamová semínka
  • čerstvý koriandr

Postup

Kuřecí prsa nakrájejte na kostky.

V míse promíchejte ingredience na marinádu – jogurt, prolisovaný nebo nastrouhaný česnek, zázvor, garam masalu, kurkumu a sůl. Promíchejte s kuřecím masem, zakryjte mísu fólií a nechte v lednici hodinu marinovat.

Kešu ořechy je dobré předem namočit – ideálně na 4 hodiny. V hrnci rozehřejte ghí. Cibuli nakrájejte nadrobno a na přepuštěném másle ji opékejte do zlato-hněda. K cibuli přidejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a fenykl. Opékejte jen pár vteřin, česnek se rychle připaluje. Poté obsah pánve přendejte do mixéru, přidejte kešu ořechy, kokosové mléko, podle potřeby trochu vody a vše společně rozmixujte do hladké pasty.

V hrnci (použít můžete ten samý, jako na cibuli) rozehřejte další lžíci ghí a přisypte koření – koriandr, římský kmín, kurkumu, bobkový list, skořici, kardamom, kajenský pepř a asi půl minutky míchejte, aby se koření rozvonělo. Do hrnce přidejte marinované maso a za občasného míchání nechte zatáhnout.

Do hrnce přidejte korma pastu a ¾ hrnku vody. Osolte, promíchejte a pod poklicí vařte na mírném ohni asi půl hodiny. Maso změkne a omáčka se zredukuje. Pokud byste vařili na větším ohni, může se vám omáčka připalovat. Nakonec přidejte garam masalu, podle potřeby dosolte a odstavte z plotny.

Kuřecí kormu naservírujte do misek, ozdobte sezamem a koriandrem a podávejte s rýží nebo různými chlebovými plackami.

kuřecí korma s rýží

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Kešu oříšky do omáček i sladkého pečení:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?