🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pistáciové tartaletky s malinami

v pondělí 12. 6. | 22479x přečteno


Tartaletky jsou jedním z dezertů, které můžete připravit na tisíc způsobů. My pro vás dnes máme recept na tartaletky s pistáciovým krémem a malinami, které jsou jako stvořené pro teplé letní dny! Kombinace pistácií a malin rozzáří stůl, roztančí chuťové pohárky a vykouzlí úsměv na rtech. Že už se vám sbíhají sliny? Tak se do toho pojďme pustit!

Sdílet



Pistáciové tartaletky s malinami
60 minut
4–6 tartaletek

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 100 g studeného másla
  • 25 g moučkového cukru
  • 110 g hladké mouky
  • 40 g pistáciové mouky
  • 2 lžíce ledové vody
  • špetku soli

Na náplň:

Na ozdobu:

Postup

Nejprve připravte těsto. Ze studeného másla, hladké i pistáciové mouky, moučkového cukru a špetky soli vytvořte rukama či s pomocí robota drobenku. Poté přidejte ledovou vodu a vypracujte hladké, pružné a lehce lepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice alespoň na 2 hodiny

Jakmile je těsto již odpočaté, rozdělte ho dle velikosti vašich formiček na několik kusů – těsto vystačí na 4 velké, nebo 6 menších formiček. Jednotlivé kousky těsta pak rozválejte na lehce pomoučněném povrchu na asi 3 mm silná kolečka. Kolečka by měla být o něco málo větší, než jsou vaše formičky. Nyní těsto opatrně přesuňte do formiček, uhlaďte a okraje těsta lehce zatlačte dolů, ty přebytečné odřízněte. Vložte zpátky do lednice na další hodinu zatuhnout.

pistáciové tertaletky s malinami

Troubu předehřejte na 180 °C. Tartaletky vytáhněte z lednice a jejich dno párkrát propíchněte vidličkou. Následně košíčky vystelte pevnou vrstvou alobalu a dovnitř nasypte keramické fazole na pečení – postarají se o to, aby se vám těsto během pečení nevzdouvalo. Vložte tartaletky do rozpálené trouby na 15 minut, následně z těsta odstraňte závaží a pečte dalších cca 5 minut. Upečené těsto by mělo být po celém povrchu zlatavé. Hotové korpusy nechte vychladnout ve formičkách, poté vyklopte a nechte dojít do pokojové teploty.

Jakmile jsou korpusy vychladlé, připravte náplň. Bílou čokoládu nasypte do misky, smetanu ke šlehání nalijte do kastrůlku, přidejte k ní pistáciové máslo a pomalu zahřívejte pod bod varu. Metličkou promíchejte, aby se smetana s pistáciovým máslem spojila a vznikla hladká zelená omáčka. Jakmile se na směsi objeví první bublinky, ihned ji stáhněte z plotny a nalijte na čokoládu. Nechte minutku odstát, dokud se čokoláda v horké smetaně zcela nerozpustí. Rozmíchejte do hladké a husté čokoládové omáčky. 

Tartaletky naplňte po okraj a nechte náplň dojít do pokojové teploty. Následně dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny

Ztuhlé tartaletky ozdobte čerstvými a lyofilizovanými malinami, nasekanými pistáciemi a sušenými karafiátovými květy.

Recept a foto:  @lzickacukru

Pro milovníky pistácií:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?