Vyberte si extra dárek k nákupu nad 1500 Kč! 🎁 Bude to kilovka sezamu, nebo půlkilovka pražených semínek v medu? 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Cheesecake řezy s pekanovými ořechy

v úterý 14. 12. | 3178x přečteno


Milujete pekany? My taky! Připravte si s námi cheesecake řezy s pekanovými ořechy. Celým receptem voní perníkové koření a skořice, křupou v něm božské pekany a nadýchanost a jemnost cheesecaku dodává krémová vrstva. Tak co, už běžíte do kuchyně roztopit troubu?

Sdílet



Cheesecake řezy s pekanovými ořechy
60 minut + chladnutí
6–8 porcí
15 cm forma

Co budete potřebovat?

Na základ:

Na cheesecake vrstvu:

  • 190 g cream cheese nebo mascarpone
  • 140 g řeckého jogurtu
  • stévii
  • 1 vejce

Na svrchní vrstvu:

Recept na pekanové řezy
Měkká prostřední vrstva a křupavá drobenka spolu dokonale ladí.

Postup

Do misky dáme mandlovou mouku a smícháme ji s perníkovým kořením. Bokem si ve vodní lázni roztopíme máslo a vmícháme ho k mandlové mouce. Měla by nám vzniknout hmota, kterou budeme vtlačovat do formy vystlané pečicím papírem.  

Při vtlačování do formy si můžeme pomoci třeba i dnem sklenice. Korpus dáme péct do trouby na 190 °C zhruba na 8 minut a po vytažení necháme zcela vychladnout.  

Mezitím si připravíme prostřední (cheesecake) vrstvu. V misce smícháme cream cheese či mascarpone, řecký jogurt a vejce a vymícháme dohladka. Přidáme ještě sladidlo podle chuti. Hodí se stévie, protože nemá žádné kalorie, a přesto je sladká. Jen pozor na množství – je sladší než klasický bílý cukr! Hotovou hmotu dáme na korpus a vyrovnáme  dohladka.  

Recept na cheesecake řezy s pekanovými ořechy
Na závěr můžete cheesecake řezy ozdobit třeba bílou čokoládou.

Pak si připravíme svrchní drobenku. Pekanové ořechy rozdělíme na dvě poloviny – jednu část nameleme najemno, druhou pouze nasekáme na větší kousky. Tak dodáme vrstvě strukturu. Přidáme máslo, skořici a dosladíme podle chuti. Pořádně propracujeme a rozdrobíme na krémovou vrstvu.  

Pečeme asi 30 minut na 180 °C. Před nakrájením necháme vychladnout a na závěr můžeme dozdobit bílou čokoládou.

Recept a foto:  @iniesomzcukru

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?