Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 15771x přečteno
Zimní výprodej stále běží! 💥 Ulovte SLEVY až 50 %!💥
Chuť sladší než bílý cukr, a přitom nemám žádné kalorie! Vyrobili mě ze stévie jako náhradní sladidlo, které můžeš použít na pečení, smažení, vaření nebo slazení čaje a kávy.
Sladidlo z rostliny stévie je vhodné jako náhrada cukru a umělých sladidel při pečení nebo vaření, také ke slazení čaje, kávy a jiných teplých nebo studených nápojů a dalších jídel. Je možné jej použít i při zavařování ovoce nebo zeleniny. Sladkost stévie není založena na obsahu sacharidů, jako je tomu v případě jiných sladidel, ale na bázi glykosidů. Sladidlo má proto nulovou kalorickou hodnotu, díky čemuž je vhodné pro každodenní použití.
Přirozeným prostředím stévie je oblast Paraguaye a také Brazílie. Má ráda teplo a vlhko, proto roste u břehů různých potůčků nebo se zahnízdí přímo v blátě. Je možné ji pěstovat i v květináči, je však nutné nezapomínat na pravidelnou závlahu. Pokud bude stévie spokojená, naroste do krásné bujné rostliny, jejíž výška může dosáhnout v průměru i 50 centimetrů. Na trhu se můžete setkat s různými formami sladidla ze stévie – prášek, sirup nebo sušené listy. Vyrábí se z listů rostliny stévie sladké, které se po usušení zalijí teplou vodou a nechají odstát. Po pár dnech se extrakt přefiltruje přes sítko, a zbaví se tak tuhých částeček. V případě prášku se extrakt pomalu zahřívá, tím se zbavuje přebytečné vody až nakonec ztuhne. Na závěr se rozdrtí na prášek.
20.11.22 | 4379x přečteno
26.10.22 | 2198x přečteno
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí