Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Veganský jahodový koláč s drobenkou

ve čtvrtek 15. 7. | 278x přečteno


Nevíte, jak upotřebit jahody? V košíku vám neseme recept na dokonale lehký veganský koláč s jahodami, ovesnými vločkami a mandlovou moukou. Je bez cukru, a přesto tak božsky sladký. Za to může panela! Recept jsme připravili ve spolupráci s Ivkou z profilu @ivka_veggierecipes. Tak ochutnejte!

Sdílet



Veganský jahodový koláč s drobenkou
60 minut
8–10 porcí

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na jahodovou vrstvu:

  • 500 gramů jahod
  • 100 gramů panely
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 5 lžiček chia semínek
  • 3 lžičky škrobu

 

  • Dortovou formu o velikosti 23 cm nebo obdobně velký plech

Postup

Jak na to? Postup je snadný. Nejprve si ale pečlivě odvážíme všechny suroviny. Banán si předem rozmačkáme v menší misce, bude se nám lépe zapracovávat. Pak si všechny ingredience na základní vrstvu (korpus) vložíme do mísy a uhněteme z nich těsto. Můžete použít mixér, ale zvládnete to i rukou. Až je těsto dokonale spojené, oddělíme si z něj část, kterou poté použijeme jako drobenku.  

Teď je čas na jahodovou vrstvu. Do hrnce vložíme omyté a očištěné jahody, přidáme k nim škrob, chia semínka, citronovou šťávu a vybrané sladidlo. My jsme použili panelu, protože má dokonale ovocně karamelovou chuť. Jahody dusíme asi 5–10 minut a odstavíme ze sporáku.

Do dortové formy nebo na plech vložíme pečicí papír, položíme na něj těsto a rozprostřeme jej po celé ploše. Na korpus nalejeme ovocnou vrstvu a posypeme zbytkem těsta. Pečeme na 180 °C asi 25 minut. Ozdobit koláč můžete čerstvými jahodami a malinami a snítkou máty. Mmm!

jahodový koláč

Foto a recept: @ivka_veggierecipes 

Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?