60 minut
8–10 porcí
Co budete potřebovat?
Na korpus:
- 205 gramů bezlepkových ovesných vloček
- 120 gramů mandlové mouky
- 90 gramů mouky z bezlepkových ovesných vloček
- 1 banán
- 80 gramů sirupu z agáve
- 60 gramů kokosového mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
Na jahodovou vrstvu:
- 500 gramů jahod
- 100 gramů panely
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 5 lžiček chia semínek
- 3 lžičky škrobu
- Dortovou formu o velikosti 23 cm nebo obdobně velký plech
Postup
Jak na to? Postup je snadný. Nejprve si ale pečlivě odvážíme všechny suroviny. Banán si předem rozmačkáme v menší misce, bude se nám lépe zapracovávat. Pak si všechny ingredience na základní vrstvu (korpus) vložíme do mísy a uhněteme z nich těsto. Můžete použít mixér, ale zvládnete to i rukou. Až je těsto dokonale spojené, oddělíme si z něj část, kterou poté použijeme jako drobenku.
Teď je čas na jahodovou vrstvu. Do hrnce vložíme omyté a očištěné jahody, přidáme k nim škrob, chia semínka, citronovou šťávu a vybrané sladidlo. My jsme použili panelu, protože má dokonale ovocně karamelovou chuť. Jahody dusíme asi 5–10 minut a odstavíme ze sporáku.
Do dortové formy nebo na plech vložíme pečicí papír, položíme na něj těsto a rozprostřeme jej po celé ploše. Na korpus nalejeme ovocnou vrstvu a posypeme zbytkem těsta. Pečeme na 180 °C asi 25 minut. Ozdobit koláč můžete čerstvými jahodami a malinami a snítkou máty. Mmm!
Foto a recept: @ivka_veggierecipes