Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Nepečený kešu dort

ve čtvrtek 11. 2. | 355x přečteno


Nepečený dort z krémových kešu ořechů je jednoduchý na přípravu a přitom vypadá jako z luxusní cukrárny. Je veganský a na jeho přípravu budete potřebovat jen výkonný mixér, formu a kreativitu při zdobení. Žádné strachy s tím, že by se korpus při pečení vysušil – to se vám s naším receptem na raw kešu dort nestane. Všechny suroviny si zachovají své živiny a minerály, dortík neobsahuje žádný přidaný cukr a ta barva? Ta vás dostane!

Sdílet



Nepečený kešu dort
40 minut + tuhnutí
8 porcí

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na kešu krém:

Postup

Mandle, kešu, datle a kakao dáme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří lepkavá hmota. Tu vtlačíme do formy, a vytvoříme tak korpus dortu. Nepečeme, dáme i s formou ztuhnout do lednice.

Mezitím si připravíme kešu krém. Namočené kešu scedíme a dáme do mixéru. Přidáme kokosový krém, šťávu  z limetky a kokosový olej. Všechny suroviny rozmixujeme na hladkou směs. Pokud máme mixér s velkou nádobou, je potřeba mít trpělivost a při mixování si dopomoci lžící. Nakonec polovinu kešu krému odebereme do misky a zbylou polovinu obarvíme práškem z lyofilizovaného dračího ovoce.

Bílou vrstvu kešu krému naneseme na korpus a opět necháme alespoň půl hodiny ztuhnout. Poté nahoru naneseme ještě vrstvu obarveného kešu krému a dáme dort naposledy odpočinout do lednice, nejlépe přes noc.

Dortík zdobíme jedlými květy, nasekanými ořechy nebo lyofilizovaným ovocem.

Kešu dort
Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?