40 minut + tuhnutí
8 porcí
Co budete potřebovat?
Na korpus:
Na kešu krém:
- 350 g kešu (přes noc namočených ve vodě)
- 100 g kokosového krému z dužiny nebo kokosového mléka
- 2 lžíce šťávy z limetky
- 3 lžíce kokosového oleje nebo kakaového másla
- 2 lžíce prášku z lyofilizovaného dračího ovoce
- formu o průměru 12 cm nebo více malých formiček
- kvalitní mixér
- na dozdobení jedlé květy, ořechy nebo lyofilizované ovoce
Postup
Mandle, kešu, datle a kakao dáme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří lepkavá hmota. Tu vtlačíme do formy, a vytvoříme tak korpus dortu. Nepečeme, dáme i s formou ztuhnout do lednice.
Mezitím si připravíme kešu krém. Namočené kešu scedíme a dáme do mixéru. Přidáme kokosový krém, šťávu z limetky a kokosový olej. Všechny suroviny rozmixujeme na hladkou směs. Pokud máme mixér s velkou nádobou, je potřeba mít trpělivost a při mixování si dopomoci lžící. Nakonec polovinu kešu krému odebereme do misky a zbylou polovinu obarvíme práškem z lyofilizovaného dračího ovoce.
Bílou vrstvu kešu krému naneseme na korpus a opět necháme alespoň půl hodiny ztuhnout. Poté nahoru naneseme ještě vrstvu obarveného kešu krému a dáme dort naposledy odpočinout do lednice, nejlépe přes noc.
Dortík zdobíme jedlými květy, nasekanými ořechy nebo lyofilizovaným ovocem.