Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33701x přečteno
Mikulášská nadílka se blíží 🎅
Do salátu, ale i omáčky či těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! A uhodneš, co všechno obsahuju? Rozmarýn, tymián, oregano, bazalku, peprmint a majoránku!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Nevšední aroma vás odnese až na jih Francie, do Provensálska. Rozmarýn s tymiánem dodají špetku kořeněného aroma, majoránka přidá sladkou vůni, bazalka s oreganem se připojí se svými jemnými podtóny a peprmint celou směs osvěží. Směs se náramně hodí k rybám či mořským plodům, zvýrazní chuť vašich omáček, a pokud rádi experimentujete s masem, zkuste koření přidat k vepřovému. Tato směs rázem promění běžné jídlo v něco jedinečného.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí