Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Provence směs lyofilizovaná

Do salátu, ale i omáčky či těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! A uhodneš, co všechno obsahuju? Rozmarýn, tymián, oregano, bazalku, peprmint a majoránku!

  • 100% mrazem sušené bylinky 
  • poctivá chuť bylinek bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
141 Kč / ks
2 ks
-5%
141 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
141 Kč / ks

Vaše cena

141 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

43 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Provence směs lyofilizovaná

Informace o produktu

Nevšední aroma vás odnese až na jih Francie, do Provensálska. Rozmarýn s tymiánem dodají špetku kořeněného aroma, majoránka přidá sladkou vůni, bazalka s oreganem se připojí se svými jemnými podtóny a peprmint celou směs osvěží. Směs se náramně hodí k rybám či mořským plodům, zvýrazní chuť vašich omáček, a pokud rádi experimentujete s masem, zkuste koření přidat k vepřovému. Tato směs rázem promění běžné jídlo v něco jedinečného.

TOP Informace o Provence směsi

  1. Směs neobsahuje sůl.
  2. Funguje jako přírodní ochucovadlo.
  3. Je skvělá v kombinaci s vínem.
  4. Bylinky si zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Středomořská dieta: Jak prospěje vašemu zdraví?

Středomořská dieta: Jak prospěje vašemu zdraví?

08.07.21 | 335x přečteno | 5 minut

Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 625x přečteno | 4 minuty

Základní specifikace
  • Složení bylinky lyofilizované (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka, peprmint, majoránka)
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky bylinek
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Bazalka, Oregano, Rozmarýn, Tymián, Máta, Majoránka
  • Zpracování Kousky

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Provence směs lyofilizovaná

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?