Mikulášská nadílka se blíží 🎅

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0737

Provence směs lyofilizovaná

Do salátu, ale i omáčky či těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! A uhodneš, co všechno obsahuju? Rozmarýn, tymián, oregano, bazalku, peprmint a majoránku!

  • 100% mrazem sušené bylinky 
  • poctivá chuť bylinek bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Provence směs lyofilizovaná

Informace o produktu

Nevšední aroma vás odnese až na jih Francie, do Provensálska. Rozmarýn s tymiánem dodají špetku kořeněného aroma, majoránka přidá sladkou vůni, bazalka s oreganem se připojí se svými jemnými podtóny a peprmint celou směs osvěží. Směs se náramně hodí k rybám či mořským plodům, zvýrazní chuť vašich omáček, a pokud rádi experimentujete s masem, zkuste koření přidat k vepřovému. Tato směs rázem promění běžné jídlo v něco jedinečného.

TOP Informace o Provence směsi

  1. Směs neobsahuje sůl.
  2. Funguje jako přírodní ochucovadlo.
  3. Je skvělá v kombinaci s vínem.
  4. Bylinky si zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Středomořská dieta: Jak prospěje vašemu zdraví?

Středomořská dieta: Jak prospěje vašemu zdraví?

08.07.21 | 23018x přečteno | 5 minut

Jak probíhá lyofilizace?

Jak probíhá lyofilizace?

15.12.20 | 48412x přečteno | 4 minuty

Základní specifikace
  • Složení bylinky lyofilizované (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka, peprmint, majoránka)
  • Surovina Bazalka, Máta
  • Zpracování Kousky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky bylinek
  • Typ sušení sušení mrazem

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?