🍍 20 % na LYO OVOCE s kódem: KRUPNITO20 🥭 a DOPRAVA ZDARMA do Balíkovny nad 500 Kč.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0739

Máta peprná lyofilizovaná kousky

Palačinky, cukrovinky nebo zmrzlina? Se mnou dotáhneš každý sladký pokrm k dokonalosti. A můžeš si být jistý, že mé svěží chuti a vůni se nic nevyrovná. Tak šup se mnou do kuchyně a pojďme spolu čarovat!

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá peprmintová chuť bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Máta peprná lyofilizovaná kousky

Informace o produktu

Máta pepřová, peprmint, větrové koření nebo balšám, všechny tyto názvy označují jedinou bylinu, mátu peprnou. Její listy obsahují silici s mentolem, menthonem a dalšími látkami, například tříslovinami, flavonoidy nebo kyselinou octovou, díky nimž má máta svou svěží, chladivou vůni a blahodárné účinky na trávicí ústrojí. Využití mátových lístků je velice všestranné – od drinků, dortů, omáček, salátů až po zmrzlinu, která vás v létě osvěží jako žádná jiná.

TOP Informace o mátě peprné

  1. Je hybridem máty vodní a máty klasnaté.
  2. Mátový čaj působí proti nespavosti a bolestem hlavy.
  3. Můžete jej použít jako přírodní ochucovadlo.
  4. Pravděpodobně pochází ze západní Evropy, nyní se pěstuje v mírném podnebí po celém světě.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Základní specifikace
  • Složení máta peprná lyofilizované listy
  • Surovina Máta
  • Zpracování Kousky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky listů máty peprné
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
  • Tuky 5 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
  • Sacharidy 36 g
  • z toho cukry 36 g
  • Vláknina 21 g
  • Bílkoviny 26 g
  • Sůl 0,3 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?