Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33002x přečteno
🍍 20 % na LYO OVOCE s kódem: KRUPNITO20 🥭 a DOPRAVA ZDARMA do Balíkovny nad 500 Kč.
Palačinky, cukrovinky nebo zmrzlina? Se mnou dotáhneš každý sladký pokrm k dokonalosti. A můžeš si být jistý, že mé svěží chuti a vůni se nic nevyrovná. Tak šup se mnou do kuchyně a pojďme spolu čarovat!
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Máta pepřová, peprmint, větrové koření nebo balšám, všechny tyto názvy označují jedinou bylinu, mátu peprnou. Její listy obsahují silici s mentolem, menthonem a dalšími látkami, například tříslovinami, flavonoidy nebo kyselinou octovou, díky nimž má máta svou svěží, chladivou vůni a blahodárné účinky na trávicí ústrojí. Využití mátových lístků je velice všestranné – od drinků, dortů, omáček, salátů až po zmrzlinu, která vás v létě osvěží jako žádná jiná.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí