11.10.24 | 22927x přečteno | 2 minuty
Ostružiny lyofilizované prášek
Pozor, připrav se, přichází na scénu Tvůj nový nejoblíbenější prášek! Jen počkej, až mě ochutnáš a uvidíš mou temnou barvu v celé své kráse, budu Tě mít v hrsti. Jsem zkrátka vše, o čem jsi vždy snil!
- 100% drcené mrazem sušené ovoce
- kyselkavá chuť
- tmavě červená barva
Alternativní produkty z kategorie Přírodní barviva:
Ostružiny lyofilizované prášek
Informace o produktu
Sladkokyselé ostružiny z různých koutů Balkánského poloostrova jsme usušili mrazem, aby neztratily na své chuti, barvě ani živinách. Lyofilizované ovoce stále chutná jako čerstvé a vydrží mnohem déle. Rozdrcené na prach pak slouží jako přírodní barvivo, které nejen, že jídlo obarví, ale také přidá chuť ostružin jako ze zahrádky – příjemně sladkých s pořádně kyselým koncem.
TOP informace o ostružinovém prášku
Poznámka nákupčího
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.
Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů. A na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“
Jak se ostružiny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách –55 až –100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ostružiny melou na jemný prášek.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího
Vynikajúce
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze návštěvníka
Odporúčam.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení ostružiny lyofilizované prášek
- Zpracování Prášek
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Srbsko/Polsko
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava prášek
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1519 kJ / 363 kcal
- Tuky 4,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 81,1 g
- z toho cukry 41,1 g
- Vláknina 44,7 g
- Bílkoviny 11,7 g
- Sůl 0,211 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího
Vynikajúce
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze návštěvníka
Odporúčam.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek