Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 24082x přečteno
💥 20 % SLEVA na Mikulášské MYXy s kódem: MIKULAS20. Jen do neděle. 💥
Při sklizni nebudeš mít popíchané ruce. Ve Světě plodů nás pro Tebe nasbírali a usušili. Ty si nás už jen necháš rozplynout v ústech a užiješ si tu sladkokyselou chuť!
Alternativní produkty z kategorie Ovoce:
Ostružiny nadupané vitamínem C osvěží každý z vašich pokrmů. Díky výrazné barvě je můžete použít jako přírodní barvivo nebo využít jejich kyselosti a přidat je do sladkého dezertu, kterému dodá špetku jedinečnosti. Jde o menší, lesní ostružiny, a co nemají do velikosti, to dohnaly na chuti. Příjemná kyselost a křupavá konzistence vás dozajista dostane!
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí