11.10.24 | 22014x přečteno | 2 minuty
Brusinky pravé lyofilizované
Nejsem jen tak obyčejná brusinka, jsem ta pravá, žádný slabý kus. Doufám, že se Ti moje kyselkavá chuť zalíbí a zažijeme spolu spoustu dobrodružství.
- 100% mrazem sušené ovoce
- poctivá chuť brusinek bez přidaných cukrů a aditiv
- šetrné sušení, které zachová živiny a barvu
Alternativní produkty z kategorie Ovoce přírodní:
Brusinky pravé lyofilizované
Informace o produktu
Brusinky mají nespočet benefitů a určitě by neměly chybět v našem jídelníčku. Jsou bohaté na antioxidanty, zejména mangan a vitamín C. Často nám pomáhají při onemocnění močových cest, ale oblíbené jsou zejména díky jejich výrazné kyselé chuti. Jejich využití je velmi všestranné, ať je přidáte do salátu, uděláte z nich omáčku, marmeládu nebo jimi jen ozdobíte dort, rozhodně neuděláte krok vedle.
TOP informace o lyofilizovaných brusinkách
- Pomáhají regulovat hladinu glukózy v krvi.
- Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
- Červenou barvu získaly díky antokyanům, které mají protizánětlivé účinky.
- Před zmrazením pečlivě dozrály.
- Jsou zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, jak získáváme z čerstvých plodů.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího
Jsou dobré, jen na mě jsou moc přesušené
Nejsou doslazované
Jsou přesušené
Původně vloženo k Brusinky lesní sušené
Recenze návštěvníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Původně vloženo k Angrešt lyofilizovaný
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení brusinky lyofilizované celé
- Surovina Brusinky
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava celé brusinky
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1150 kJ / 275 kcal
- Tuky 4,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 48 g
- z toho cukry 47 g
- Vláknina 22,3 g
- Bílkoviny 2,2 g
- Sůl 0,03 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího
Jsou dobré, jen na mě jsou moc přesušené
Nejsou doslazované
Jsou přesušené
Původně vloženo k Brusinky lesní sušené
Recenze návštěvníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Původně vloženo k Angrešt lyofilizovaný
Recenze nakupujícího heureka.cz
- představa byla trochu jiná
Původně vloženo k Angrešt lyofilizovaný