11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Angrešt lyofilizovaný
Jsem nabitý živinami k prasknutí! Jakými? Například vitamínem C, draslíkem nebo vlákninou. Má sladkokyselá chuť zpestří každý dezert či snídani a udělám parádu na každém dortu! Jen si křupni!
- 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
- poctivá chuť vyzrálého angreštu
- šetrně sušeno mrazem pro zachování živin a barvy
Alternativní produkty z kategorie Ovoce přírodní:
Angrešt lyofilizovaný
Informace o produktu
Sehnat angrešt mimo sezónu není vůbec jednoduchý úkol, ale nevěšte hlavu, my jej máme dostatek po celý rok! Příjemně kyselý, skoro jako ze zahrádky, akorát z něj byla pomocí lyofilizace odstraněna voda. Nic se však na jeho vzhledu, chuti ani živinách nezměnilo. Přidejte si angrešt do salátu nebo jím ozdobte dezert, a nejen v zimě překvapíte každého hosta! Zamilujete si lyofilizovaný angrešt, nebo si vás získá naše další mrazem sušené ovoce?
TOP informace o lyofilizovaném angreštu
- Obsahuje vysoké množství pektinu.
- Pektin je rozpustná vláknina, která napomáhá zlepšit trávení.
- Angrešt je jednou z nejmladších pěstovaných rostlin v ČR.
- Obsahuje méně než 10 % cukru.
- Je zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, jaké získáváme z čerstvých plodů
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Recenze nakupujícího heureka.cz
- představa byla trochu jiná
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení angrešt lyofizovaný celý
- Surovina Angrešt
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava celé plody angreštu
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1200 kJ / 287 kcal
- Tuky 1,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 53,5 g
- z toho cukry 53,5 g
- Vláknina 22,4 g
- Bílkoviny 6,1 g
- Sůl 0,04 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Recenze nakupujícího heureka.cz
- představa byla trochu jiná
Recenze návštěvníka
Byla jsem příjemně překvapena velikostí! Chuť samozřejmě vynikající, sympaticky nakyslá. Prostě super volba
Původně vloženo k Brusinky pravé lyofilizované