MYX Nastěnka prášek

160 Kč 139 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Máme stejnou barvu jako Nastěnka, když měla promrzlou tvářičku. Pokud nastydneš, dodám Ti hodně vitamínů, které Tě postaví na nohy. A Ty se vrátíš v plné síle, že Tě ani Marfuša nepozná.

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • vhodné do smoothies, do snídaňových kaší, jogurtu a na zdobení dezertu
          • v celku nás mají také, dívej!

Detailní informace

100g
Skladem
160 Kč
139 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

MYX Nastěnka prášek

Informace a výživové hodnoty

Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo si je rád zamixuje do smoothiečka. My jsme pro vás zlyofilizovali ovoce, smíchali několik druhů a následně rozdrtili na prach! A proč? Abyste měli z každého trošku, která by byla pořádně nabitá ovocnou chutí. Už jen na malé lžičce prášku najdete celé kusy ovoce, z nichž byla vysáta veškerá voda, ale chuť a živiny zůstaly. MYX Nastěnka je bez přidaného cukru a jiných aditiv. Také díky krásné syté barvě se může využívat při pečení nepečení jako přírodní barvivo.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Vitamíny a minerální látky ovoce jsou lyofilizací zachovány.
  2. Prášek má vysoce koncentrovanou chuť.
  3. Využijete ho i jako přírodní barvivo.
  4. Není do něj přidán cukr nebo jiná aditiva.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvého ovoce, skladuje se při pokojové teplotě.

Základní specifikace
Složení 30 % lyofilizované banány plátky, 20 % lyofilizované maliny, 20 % lyofilizované višně, 15 % lyofilizované borůvky WILD, 15 % lyofilizovaná klikva
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“

 

Jak se ovoce suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce rozdrtí na prach.

 

Použití

  • do ovesných kaší
  • do granoly
  • do jogurtu
  • příprava a zdobení dezertů
  • vhodné jako přírodní barvivo do krému

 

Tip

 MYX Nastěnka si můžete rozkousat, ale to není všechno z nabídky lyofilizovaného ovoce. Máme toho víc!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1403 kJ / 334 kcal
Tuky 2,24 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,34 g
Sacharidy 61,18 g
z toho cukry 49 g
Vláknina 16,89 g
Bílkoviny 5,02 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: