MYX Nastěnka prášek

171 Kč 149 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Máme stejnou barvu jako Nastěnka, když měla promrzlou tvářičku. Pokud nastydneš, dodám Ti hodně vitamínů, které Tě postaví na nohy. A Ty se vrátíš v plné síle, že Tě ani Marfuša nepozná.

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • vhodné do smoothies, do snídaňových kaší, jogurtu a na zdobení dezertu
          • v celku nás mají také, dívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
171 Kč
149 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

MYX Nastěnka prášek

Informace a výživové hodnoty

Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo si je rád zamixuje do smoothiečka. My jsme pro vás zlyofilizovali ovoce, smíchali několik druhů a následně rozdrtili na prach! A proč? Abyste měli z každého trošku, která by byla pořádně nabitá ovocnou chutí. Už jen na malé lžičce prášku najdete celé kusy ovoce, z nichž byla vysáta veškerá voda, ale chuť a živiny zůstaly. MYX Nastěnka je bez přidaného cukru a jiných aditiv. Také díky krásné syté barvě se může využívat při pečení nepečení jako přírodní barvivo.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Vitamíny a minerální látky ovoce jsou lyofilizací zachovány.
  2. Prášek má vysoce koncentrovanou chuť.
  3. Využijete ho i jako přírodní barvivo.
  4. Není do něj přidán cukr nebo jiná aditiva.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvého ovoce, skladuje se při pokojové teplotě.
 
Poznámka nákupčího

„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“

 

Jak se ovoce suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce rozdrtí na prach.

 

Tip

 MYX Nastěnka si můžete rozkousat, ale to není všechno z nabídky lyofilizovaného ovoce. Máme toho víc!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Prášky lyofilizované (mrazem sušené) ovoce
Surovina: Banán, Borůvka, Klikva, Malina, Višeň
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: banány plátky lyofilizované, maliny lyofilizované, višně lyofilizované, borůvky WILD lyofilizované, klikva lyofilizovaná – suroviny v různém poměru
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: prášek
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1412 kJ / 337 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,25 g
Sacharidy: 67,6 g
z toho cukry: 52,5 g
Vláknina: 10,4 g
Bílkoviny: 5 g
Sůl: 0,015 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: