MYX Nastěnka prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
MYX Nastěnka prášek
Informace a výživové hodnoty
Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo si je rád zamixuje do smoothiečka. My jsme pro vás zlyofilizovali ovoce, smíchali několik druhů a následně rozdrtili na prach! A proč? Abyste měli z každého trošku, která by byla pořádně nabitá ovocnou chutí. Už jen na malé lžičce prášku najdete celé kusy ovoce, z nichž byla vysáta veškerá voda, ale chuť a živiny zůstaly. MYX Nastěnka je bez přidaného cukru a jiných aditiv. Také díky krásné syté barvě se může využívat při pečení nepečení jako přírodní barvivo.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vitamíny a minerální látky ovoce jsou lyofilizací zachovány.
- Prášek má vysoce koncentrovanou chuť.
- Využijete ho i jako přírodní barvivo.
- Není do něj přidán cukr nebo jiná aditiva.
- Skladování je jednodušší než u čerstvého ovoce, skladuje se při pokojové teplotě.
Složení | 30 % lyofilizované banány plátky, 20 % lyofilizované maliny, 20 % lyofilizované višně, 15 % lyofilizované borůvky WILD, 15 % lyofilizovaná klikva |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“
Jak se ovoce suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce rozdrtí na prach.
Tip
MYX Nastěnka si můžete rozkousat, ale to není všechno z nabídky lyofilizovaného ovoce. Máme toho víc!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1403 kJ / 334 kcal |
Tuky | 2,24 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,34 g |
Sacharidy | 61,18 g |
z toho cukry | 49 g |
Vláknina | 16,89 g |
Bílkoviny | 5,02 g |
Sůl | 0,02 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Sodík | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.