11.10.24 | 21053x přečteno | 2 minuty
Klikva lyofilizovaná celá
Tvému pokrmu dodáme ten správný šmrnc, nejen díky vizáži, ale také díky naší kyselé chuti a křupavé skořápce! I přes naši velikost máme stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka!
- 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
- díky šetrnému sušení si surovina zanechává živiny i vitamíny
- po rozkrojení je z ní nádherná ozdoba plná kyselých tónů
Klikva lyofilizovaná
Informace o produktu
Nejde o klasické brusinky, ale tak trochu o jejich přerostlou verzi. Jsou větší, kyselejší a také plné prospěšných látek. Mezi ty patří vitamín C, antioxidanty a vláknina, což jsou prospěšné látky pro funkci našeho těla. Nechali jsme si klikvu zlyofilizovat, což jí na kráse, barvě, velikosti a živinách neubralo, akorát jsme ji zbavili vody. Takto sušenou mrazem si ji můžete vychutnat během celého roku. Také tam, odkud si ji dovážíme, je pěstována bez pesticidů, herbicidů a fytohormonů.
TOP informace o lyofilizované klikvě
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Pěstuje se bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Lyofilizované ovoce bez přídavku cukru a oleje.
- Obsahuje mangan.
- Má velké množství polyfenolických antioxidantů a vitamínu C.
Poznámka nákupčího
„Klikva je přerostlá brusinka původem z Ameriky nebo Kanady, kterou jsme vysoutěžili v Jumbo velikosti. Vypadá jako přerostlý šípek, průřez připomíná rozkrojené jablko, najdete zde podobný tvar hvězdicově seskupených dutin. Uvnitř najdete drobná semínka, plod je dutý, lehký, křupavý a lesklý. I přes velikost má klikva stejné vlastnosti a aktivní látky jako lesní brusinka.“
Jak se klikva suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Když mi produkt přišel, byla jsem doslova nas.... . Na webu píšete bez přidaných látek, CUKRU a na etiketě je - brusinka celá, CUKR, slunečnicový olej.
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení klikva lyofilizovaná celá
- Surovina Klikva
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Čína
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava celé kusy
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
- Obchodní třída Premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1416 kJ / 337 kcal
- Tuky 1,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
- Sacharidy 67,2 g
- z toho cukry 34,7 g
- Vláknina 24 g
- Bílkoviny 1,7 g
- Sůl 0,03 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Když mi produkt přišel, byla jsem doslova nas.... . Na webu píšete bez přidaných látek, CUKRU a na etiketě je - brusinka celá, CUKR, slunečnicový olej.