11.10.24 | 21040x přečteno | 2 minuty
Lískové ořechy ve vanilkové krustě
Že jsme díky pražení voňavější než kdy dřív, to už určitě víš. Ale krusta s vanilkou nás vystřelila ještě o level výš – nyní jsme křupavější, sladší a tak voňavé, že nás z hlavy už nevyženeš!
- jemná chuť lískových oříšků sladěná s dokonalou chutí pravé vanilky
- 15 let ověřený recept bez zbytečných dochucovadel nebo barviv
- unikátní proces na obalování ořechů s recepturou z holandské firmy
Lískové ořechy ve vanilkové krustě
Informace o produktu
Takové lískové ořechy jste zaručeně ještě neměli. Jejich vanilková krusta jim dodává speciální chuť i křupavost. V kině i doma s nimi zaručeně poškádlíte nejednoho návštěvníka, a to nejen kvůli zvučnému křupnutí, ale především výraznou vanilkovou vůní, na kterou bude každý závistivec okolo myslet ještě doma. Při výrobě byly ořechy nasucho upraženy, ponořeny do sladké vanilkové koupele a ještě na chvíli praženy, aby vanilková krusta dokonale přilnula k ořechu a byla co nejkřupavější. Chuť vanilky se díky tomu perfektně smíchala s chutí ořechu a jen tak ji z ořechu nedostanete. Vsadíme se, že dřív dostane balíček těchto pražených ořechů vás!
TOP informace o lískových ořeších ve vanilkové krustě
- Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
- Obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.
- Lískové ořechy se skladují ve skořápce, aby byla trvanlivost delší a postupně se loupou a třídí.
- Vysoký obsah hořčíku v lískových ořeších pomáhá snižovat krevní tlak.
- Historie vanilky sahá až do Střední Ameriky, nejznámější je však ta z Madagaskaru.
Jak se zpracovávají lískové ořechy?
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a paličku na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a paličkou jemně poklepejte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů probíhá za sucha ve vysokých teplotách. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Překvapilo mě, že chutnají jako Toffifee. Jsou sice méně sladké, ale chutnají mi dokonce víc.
Původně vloženo k Lískové ořechy v karamelové čokoládě
Recenze návštěvníka
Tak tohle je za mě úplná pecka! Chutnají i kolegům v práci a teď jsme na nich závislí všichni :D
Původně vloženo k Lískové ořechy v karamelové čokoládě
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení lískové ořechy jádra 5–7 mm 76 %, cukr 20,5 %, vanilka Bourbon 3,5 %
- Surovina Lískové ořechy
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku
- Zpracování Pražené
- Chuť Sladká
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Nizozemsko
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Velikost 5–7 mm
- Úprava pražené lískové ořechy
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2447 kJ / 590 kcal
- Tuky 46,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,6 g
- Sacharidy 28,3 g
- z toho cukry 26,4 g
- Vláknina 8,5 g
- Bílkoviny 10,4 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Překvapilo mě, že chutnají jako Toffifee. Jsou sice méně sladké, ale chutnají mi dokonce víc.
Původně vloženo k Lískové ořechy v karamelové čokoládě
Recenze návštěvníka
Tak tohle je za mě úplná pecka! Chutnají i kolegům v práci a teď jsme na nich závislí všichni :D
Původně vloženo k Lískové ořechy v karamelové čokoládě
Recenze návštěvníka
Velmi mně to chutnalo, jde cítit ta chuť dobrého oříšku a kvalitní mléčné čokolády. Čokoláda je méně sladká, výtečné!
Původně vloženo k Lískové ořechy v 31% mléčné čokoládě