Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9104x přečteno
Že jsme díky pražení voňavější než kdy dřív, to už určitě víš. Ale krusta s vanilkou nás vystřelila ještě o level výš – nyní jsme křupavější, sladší a tak voňavé, že nás z hlavy už nevyženeš!
Takové lískové ořechy jste zaručeně ještě neměli. Jejich vanilková krusta jim dodává speciální chuť i křupavost. V kině i doma s nimi zaručeně poškádlíte nejednoho návštěvníka, a to nejen kvůli zvučnému křupnutí, ale především výraznou vanilkovou vůní, na kterou bude každý závistivec okolo myslet ještě doma. Při výrobě byly ořechy nasucho upraženy, ponořeny do sladké vanilkové koupele a ještě na chvíli praženy, aby vanilková krusta dokonale přilnula k ořechu a byla co nejkřupavější. Chuť vanilky se díky tomu perfektně smíchala s chutí ořechu a jen tak ji z ořechu nedostanete. Vsadíme se, že dřív dostane balíček ořechů vás!
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a paličku na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a paličkou jemně poklepejte. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů probíhá za sucha ve vysokých teplotách. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií z ořechů odstraní slupky.
Čím nahradit sladkosti? Tipy na dětmi oblíbené zdravé mlsání
10.05.22 | 1991x přečteno | 4 minuty
10 zajímavostí o lískových oříšcích: Nejsou tak obyčejné, jak se zdá!
19.03.22 | 1252x přečteno | 5 minut
Sama příliš oříšky nejím -zuby-ale jako dárek jsou vítány.
zajímavá chuť
Sama příliš oříšky nejím -zuby-ale jako dárek jsou vítány.
zajímavá chuť
lahodné v ústech
Lískové ořechy ve vanilkové krustě