11.10.24 | 22926x přečteno | 2 minuty
Maliny lyofilizované drť
Obarvíme, co nám přijde do cesty! A navíc přidáme i naši neodolatelnou ovocnou chuť s pořádnými šťavnatými kousky! Tak kam to bude tentokrát? Do kaše, dortu nebo limonády?
- 100% lyofilizované ovoce
- sladkokyselá chuť zralých malin
- na zdobení dortů, i jako přírodní barvivo
Vyberte balení
Maliny lyofilizované kousky s práškem
Informace o produktu
Sladkokyselé mrazem sušené maliny jsme nadrtili pro jejich ještě lepší, rychlejší a efektivnější využití. Jemný prášek slouží jako přírodní barvivo, které dodá pokrmu také svěží ovocnou chuť, a drobné kousky zase příjemně překvapí svou křupavou konzistencí. Nejvíce je využijete jako rychlou a praktickou ozdobu dortů – rozzáříte s nimi třeba mrkváč nebo čokoládový dort, hodí se ale také do jogurtů, smoothie a nebo si z nich můžete připravit osvěžující domácí limonádu. Lze je použít také při přípravě dortových korpusů a krémů pro zvýraznění chuti i barvy, aniž by vám narušily jejich strukturu.

TOP informace o malinových kouscích s práškem
- Maliny působí jako přírodní antioxidant.
- Díky šetrnému procesu sušení jsou všechny živiny v malinách zachovány.
- Bez přidaných cukrů a jiných aditiv.
- Ovocný prášek lze použít jako dochucovadlo, ale také jako přírodní barvivo.
- Balení obsahuje sáček s vysoušedlem ze silica gelu, které pomáhá chránit produkt před ztvrdnutím.
Jak se maliny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se maliny drtí na drobné kousky a na prášek.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Nezáleží mi na vzhledu, protože si drť přidávám do proteinových smoothies. Pro tyto účely super. Přítelkyně si jahody dává ráno i do jogurtu. Chuťově bezvadný.
Obsahuje vysoušedlo - drť nevlhne. Levnější než celé kusy jahod, které do smoothies nepotřebuji kupovat.
Původně vloženo k Jahody lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Oceňuju hlavně vysoušedlo - prášek nebyl vůbec ztvrdlý. A taky už mi nemusí být líto, když drtím kousky celých jahod...
dobrá kvalita, chuťově výborné
Původně vloženo k Jahody lyofilizované drť
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení maliny lyofilizované
- Surovina Maliny
- Zpracování Drť
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Ukrajina
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava kousky s práškem
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1236 kJ / 295 kcal
- Tuky 1,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 46,5 g
- z toho cukry 30,2 g
- Vláknina 17 g
- Bílkoviny 7,4 g
- Sůl 0,01 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Nezáleží mi na vzhledu, protože si drť přidávám do proteinových smoothies. Pro tyto účely super. Přítelkyně si jahody dává ráno i do jogurtu. Chuťově bezvadný.
Obsahuje vysoušedlo - drť nevlhne. Levnější než celé kusy jahod, které do smoothies nepotřebuji kupovat.
Původně vloženo k Jahody lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Oceňuju hlavně vysoušedlo - prášek nebyl vůbec ztvrdlý. A taky už mi nemusí být líto, když drtím kousky celých jahod...
dobrá kvalita, chuťově výborné
Původně vloženo k Jahody lyofilizované drť
Recenze návštěvníka
Sú úžasné. Skvelé do jogurtu a raňajkových kaší. Určite všetkým odporúčam.
Svieža chuť Krásna vôňa
Balík môže navlhnúť
Původně vloženo k Ostružiny lyofilizované JUMBO drť