Hořká 47% čokoláda jemně mletá
Související produkty
Detailní popis produktu
Hořká 47% čokoláda jemně mletá
Informace a výživové hodnoty
Pokud potřebujete čokoládu v praktickém balení, tak tato Vás zaručeně nezklame. Nemusíte nic lámat ani rozpouštět, je jemně namletá pro rychlé a efektivní použití. Udělejte ji pro děti večer s horkým mlékem, aby se jim lépe spalo, nebo potěšte celou rodinu domácím čokoládovým koláčem. Kakaové boby jsou dováženy až ze západní Afriky, čímž podporujeme místní farmáře. Čokoláda je dále zpracovávána v Belgii, takže o kvalitu a čokoládovou chuť se nemusíte bát. Krémovou a sladkou chuť si určitě zamilujete, má přece 47 % obsahu kakaa. Navíc Vám jemný prášek nebude nikde dělat hrudky!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- theobroma cacao – latinský název kakaovníku znamená jídlo bohů
- z 1 kg strouhané čokolády je možné vyrobit 4–6 litrů čokolády
- šálek denně zajistí dostatečný přísun kakaových flavanolů
- v každé dóze je odměrka pro snadnější přípravu horké čokolády
- příprava nápoje: 35–50 gramů (1,5–2 odměrky) strouhané čokolády na 200 ml mléka
Složení | kakaová hmota 47 %, cukr 47,5 %, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 5,5 % |
Země původu | Belgie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | dóza |
Velikost | 1 kg |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
"Proč koupit tubu s práškovou čokoládou? Přijde Vám to stejné jako kakao? Čokoláda má krásně silnou chuť bez hořké nebo kyselé pachuti kakaa. Jemný prášek, který na rozdíl od kakaa nehrudkovatí, se snadno vmíchá do tekutiny, či do těsta nebo kaše a produkt tak nabude plnou a výraznou chuť čokolády během sekundy. Kakaové boby na výrobu této čokolády pocházejí ze států západní Afriky, kde se pěstují v tzv. udržitelném zemědělství. Toto hospodaření umožňuje pěstovat plodiny bez poškození půdy a okolní přírody, čehož si na každém takovém produktu cením."
Jak se získává kakao a kakaové boby?
Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.
Použití
- posyp na sladká jídla a moučníky
- do jogurtu nebo müsli
- horká čokoláda
- příprava a zdobení dezertů
- do míchaných nápojů, smoothies
Tip
Vyzkoušejte naše praktické kousky hořké čokolády z ČR nebo 100% z Madagaskaru, které se také krásně rozpouštějí.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2236 kJ / 534 kcal |
Tuky | 29,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 17,8 g |
Sacharidy | 59,7 g |
z toho cukry | 59,7 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 7,4 g |
Sůl | 0,26 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.