Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Hořká 47% čokoláda jemně mletá

515 Kč 448 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem jemně nastrouhaná čokoláda na posypání jakékoli dobroty. Jsem lehce sladká, krásné hořká a voním nebesky. Ale pozor, při kontaktu s tekutinou se měním na božskou horkou čokoládu. 

          • intenzivní plná chuť
          • vhodná do nápojů i pečení
          • pravá belgická kvalita

Detailní informace

1kg
Skladem
515 Kč
448 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 47% čokoláda jemně mletá

Informace a výživové hodnoty 

Hořká čokoláda v praktickém balení pro celou rodinu. Připravte ji večer dětem, aby se jim lépe spalo, nebo potěšte sebe i příbuzné chutným čokoládovým koláčem. Kakaové boby jsou dováženy až ze západní Afriky, čímž podporujeme tamní farmáře, aby měli lepší pracovní i životní podmínky. Boby následně putují do Belgie, kde jsou zpracovány v jedné z nejznámějších a nejlepších továren na čokoládu. Ve výsledku se můžeme těšit z plné nepřeslazené čokoládové chuti a sametově jemného prášku.

Použití

Mletá čokoláda je určena primárně pro přípravu horkých nápojů, nicméně kouzlit s ní můžete i při pečení. Přidejte ji do krému, šlehačky, jogurtu, koláče nebo ji využijte jako kvalitní náhradu kakaa a posypte jí teplou ranní kaši či dezert – její bohatá, lehce hořká chuť vás ohromí v jakémkoli skupenství. Pokud si zvolíte nápoj, tak pro jeho přípravu budete potřebovat 35 až 50 gramů (1,5 až 2 odměrky) mleté čokolády na 200 ml mléka.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Z jednoho kilogramu čokoládového prášku je možné vyrobit 4–6 litrů nápoje.
  2. V každé dóze je odměrka pro snadnější přípravu horké čokolády.
  3. Šálek denně zajistí dostatečný přísun kakaových flavanolů.
  4. Hořká čokoláda působí jako přírodní antioxidant.
  5. Aby mohla být hořká čokoláda považována za hořkou, musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny.

 

Základní specifikace
Složení 47 % kakaová hmota, 47,5 % cukr, 5,5 % kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy mléka.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza
Velikost 1 kg
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Proč koupit tubu s práškovou čokoládou? Přijde vám to stejné jako kakao? Čokoláda má krásně silnou chuť bez hořké nebo kyselé pachuti kakaa. Jemný prášek, který na rozdíl od kakaa nehrudkovatí, se snadno vmíchá do tekutiny, či do těsta nebo kaše, a produkt tak nabude plnou a výraznou chuť čokolády během sekundy. Kakaové boby na výrobu této čokolády pocházejí ze států západní Afriky, kde se pěstují v tzv. udržitelném zemědělství. Toto hospodaření umožňuje pěstovat plodiny bez poškození půdy a okolní přírody, čehož si na každém takovém produktu cením.“

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, másloprášek nebo čokoláda.

 

Tip

Vyzkoušejte také naši bílou jemně mletou čokoládu či praktické kousky hořké vegan čokolády z Peru.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2045 kJ / 489 kcal
Tuky 26,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 15,7 g
Sacharidy 50,9 g
z toho cukry 47,7 g
Vláknina 10,2 g
Bílkoviny 6,8 g
Sůl 0,01 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 37,8 mg
Železo 16,06 mg
Hořčík 136,3 mg
Fosfor 216 mg
Draslík 599,5 mg
Sodík 5,8 mg
Vitamín C 0 mg

 

Příprava horké čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: