Ovesná kaše je perfektní volbou pro každého, kdo chce začít den zdravě. Obsahuje spoustu vlákniny, která zasytí, stabilizuje hladinu cukru v krvi a podpoří zdravé trávení. Navíc je snadná na přípravu a nabízí nekonečné možnosti obměn.
V této variantě jsme ji doladili voňavým perníkovým kořením a sladkými pečenými hruškami, které kaši dodají šťavnatost a přirozenou sladkost. Připravte si jednoduchou a zdravou snídani, která vás zahřeje a vykouzlí úsměv hned po ránu!
Ingredience na 1 porci
- ½ hrnku jemných ovesných vloček (cca 45 g)
- 1 hrnek tekutiny - (rostlinné) mléko, popř. naředěné mléko vodou (cca 230 ml)
- ¼ lžičky perníkového koření
- ½ lžičky vanilkové pasty
- ½ menší hrušky
- javorový sirup
- mletá skořice
- jogurt
- pekanové ořechy
- zrníčka granátového jablka (pokud nemáte čerstvé, máme lyofilizované)
Postup
Nejprve si hrušku nakrájejte na plátky. Položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete javorovým sirupem a lehce poprašte skořicí. Pečte na 200 °C 15 minut.
Pak nasypejte ovesné vločky do rendlíku a zalijte tekutinou podle vašeho výběru. Přidejte perníkové koření a vanilkovou pastu a vařte 2 – 3 minuty. Přiklopené nechte 10 minut dojít.
Kaši promícheje a přendejte do misky. Ozdobte jogurtem, upečenou hruškou, ořechy a granátovým jablkem.
Dobrou chuť!