LYO 🍓 o 20 % LEVNĚJI s kódem: KRUPNITO20 | DOPRAVA ZDARMA od 300 Kč 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mrkvová bábovka s pomerančem

ve čtvrtek 21. 9. | 5207x přečteno


Milujete mrkváč? Tak to musíte rozhodně vyzkoušet recept na mrkvovou bábovku! Díky mrkvi je těsto krásně vláčné, pekany se postarají o příjemné křupnutí a poleva z pomerančové čokolády dodá bábovce svěží citrusovou chuť. Uvidíte, že se z mrkvové bábovky stane klasika, která u nedělní kávy nesmí chybět. Ale pozor, jakmile se do bábovky jednou zakousnete, je pekelně těžké přestat!

Sdílet



Mrkvová bábovka s pomerančem
60 minut
12–16 porcí

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce
  • 180 g kokosového cukru
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 1 lžíce pomerančového pudru nebo nastrouhaná kůra z 1 bio pomeranče
  • 80–100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (cca z 1 pomeranče)
  • 70 g pekanových ořechů (+ trochu na posypání)
  • 300 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • sůl
  • 200 g najemno nastrouhané mrkve
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • 70 g pomerančové čokolády (na polití)

Postup

Vejce prošlehejte s cukrem. Do mísy přidejte tvaroh, pomerančovou šťávu a pomerančový pudr nebo nastrouhanou kůru. Dobře promíchejte, aby se ingredience propojily.

Ve vedlejší míse smíchejte najemno umleté ořechy, mouku, kypřicí prášek a špetku soli.

Suchou směs vmíchejte do té tvarohové. Nakonec vmíchejte i nastrouhanou mrkev.

Bábovkovou formu vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou nebo krupicí. Těsto nalijte do formy. Pečte při 180 °C 55 minut. Po upečení nechte bábovku trochu zchládnout a ještě vlažnou ji z formy překlopte na talíř.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a bábovku jí přelijte. Posypejte nasekanými ořechy. Jako ozdobu můžete použít proužky pomerančové kůry.

rozpuštěná čokoláda v míse

Jak rozpustit čokoládu? Poradíme!

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Vaření a pečení se svěží chutí citrusů:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?