10 minut + tuhnutí
3–5 porcí
Co budete potřebovat?
- 500 g řeckého jogurtu (plnotučný)
- 2 lžíce medu
- 100 g drtě lyofilizovaného ovoce
Postup
Postup přípravy je tak snadný, že ho zvládnete i s dětmi. Stačit vám bude mixér a nádoba na zmrzlinu. Můžete použít formu na pečení nebo dózičku vhodnou do mrazáku.
Jogurt můžete ochutit podle vlastní fantazie! My doporučujeme drť z lyofilizovaného ovoce. To si totiž díky sušení mrazem uchovalo svou chuť, barvu i vitamíny a na rozdíl od čerstvého ovoce vám jogurt nenaředí šťáva, takže bude i po zamrazení krásně krémový.
Míša jogurt dochutila MYXem Smoothie, vy ale klidně můžete vybrat jiný MYX, nebo do jogurtu přimíchat drť z vašeho oblíbeného druhu ovoce – co říkáte na poctivou mangovou, jahodovou, nebo malinovou zmrzlinu? Děti pak určitě potěší mražený jogurt s příchutí dračího ovoce, které zmrzlinu obarví na sytě růžovou.
Už máte vybranou příchuť? Pojďme se pustit do přípravy!
- Med, ⅔ drtě a jogurt společně rozmixujeme, aby se všechny ingredience hezky spojily.
- Přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku zatuhnout alespoň na 4 hodiny.
- Před podáváním jogurt ještě jednou rozmixujeme, aby byl krásně hladký. Pokud budete jogurt mrazit přes noc, může být už hodně tuhý. V tom případě ho před mixováním nechte chvíli povolit.
- Rozmixovaný jogurt naservírujeme do misek, ozdobíme zbytkem lyofilizované drti (a podle chuti medem) a ihned podáváme.
Recept a foto: @michaela_foodphoto