🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mražený jogurt s lyo ovocem

v úterý 13. 6. | 6942x přečteno


Mražený jogurt, jogurtová zmrzlina nebo frogurt – říkejte mu, jak chcete, chutnat bude ale vždycky skvěle! Máme pro vás recept, jak si mražený jogurt snadno připravit doma tak, aby zůstal krásně krémový. Naše tajná přísada? Lyofilizované ovoce! Nepouští totiž šťávu, takže v jogurtu nevzniknou krystalky ledu. Tak pojďme na to.

Sdílet



Mražený jogurt s lyo ovocem
10 minut + tuhnutí
3–5 porcí

Co budete potřebovat?

  • 500 g řeckého jogurtu (plnotučný)
  • 2 lžíce medu
  • 100 g drtě lyofilizovaného ovoce

Postup

Postup přípravy je tak snadný, že ho zvládnete i s dětmi. Stačit vám bude mixér a nádoba na zmrzlinu. Můžete použít formu na pečení nebo dózičku vhodnou do mrazáku. 

Jogurt můžete ochutit podle vlastní fantazie! My doporučujeme drť z lyofilizovaného ovoce. To si totiž díky sušení mrazem uchovalo svou chuť, barvu i vitamíny a na rozdíl od čerstvého ovoce vám jogurt nenaředí šťáva, takže bude i po zamrazení krásně krémový. 

Míša jogurt dochutila MYXem Smoothie, vy ale klidně můžete vybrat jiný MYX, nebo do jogurtu přimíchat drť z vašeho oblíbeného druhu ovoce – co říkáte na poctivou mangovou, jahodovou, nebo malinovou zmrzlinu? Děti pak určitě potěší mražený jogurt s příchutí dračího ovoce, které zmrzlinu obarví na sytě růžovou. 

Už máte vybranou příchuť? Pojďme se pustit do přípravy!

  1. Med, ⅔ drtě a jogurt společně rozmixujeme, aby se všechny ingredience hezky spojily. 
  2. Přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku zatuhnout alespoň na 4 hodiny
  3. Před podáváním jogurt ještě jednou rozmixujeme, aby byl krásně hladký. Pokud budete jogurt mrazit přes noc, může být už hodně tuhý. V  tom případě ho před mixováním nechte chvíli povolit.
  4. Rozmixovaný jogurt naservírujeme do misek, ozdobíme zbytkem lyofilizované drti (a podle chuti medem) a ihned podáváme. 

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Čím ochutíte svůj mražený jogurt?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?