15 minut
2–4 porce
Co budete potřebovat?
- 50 g ovesných vloček
- 10 g xylitolu (nebo cukru – podle vlastních preferencí)
- 35 g másla
- 65 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžičky mleté cejlonské skořice
- 50 g bílého jogurtu
- vejce na potření
- 2 lžíce kokosového cukru (může být i třtinový nebo panela)
Postup
Ovesné vločky rozmixujte na drobnou drť. Přidejte do mixéru xylitol a máslo a ještě krátce mixujte, dokud se směs nespojí a nezačnou se tvořit hrudky.
Přendejte směs na Cini minis do mísy. Přidejte mouku, lžičku skořice, jogurt a dobře propracujte. Nejdříve to půjde dobře silikonovou stěrkou, poté zapojte ruce.
Ve vedlejší misce prošlehejte vidličkou vejce. V další mističce promíchejte kokosový cukr se zbytkem skořice.
Těsto na Cini minis přendejte na pomoučenou pracovní plochu a vyválejte na slabý plát. Potřete lehce vejcem a rovnoměrně posypejte skořicovým cukrem. Rádýlkem těsto nakrájejte na čtverečky a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte při 175–180 °C 15 minut. Na plechu nechte úplně vychladnout. Hotové skořicové Cini minis po vychladnutí uzavřete do dobře těsnicí krabičky nebo sklenice.
Recept a foto: @zdrave_zivena