45 minut
8 porcí
rychlý a jednoduchý
Co budete potřebovat?
Na korpus:
- 120 g hladké mouky
- 120 g špaldové hladké mouky
- 40 g moučkového cukru
- 125 g změklého másla
- 1 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
Na pistáciový krém:
- 250 g mascarpone
- 160 g řeckého jogurtu 0 % tuku
- 40 g moučkového cukru
- 45 g 100 % pistáciového másla
Na ozdobu
Postup přípravy
1. Korpus
Nejprve si v míse smícháme mouku s cukrem. Poté přidáme máslo, vejce a vanilkový extrakt. U něj záleží, jak silný extrakt máte. Vždy se řiďte informacemi na obalu.
Tip! Vanilkový extrakt si snadno připravíte i doma. Jak na to, poradíme tady.
Prohněteme a připravené těsto prsty vtlačíme do vymazané formy a na několika místech propíchneme vidličkou, aby se netvořilo příliš bublin při pečení. Korpus dáme péct na do vyhřáté trouby na 170 °C na cca 25–30 minut a po vytažení necháme vychladnout.
2. Pistáciový krém
Všechny ingredience na pistáciovou náplň důkladně promícháme (použít můžeme i ruční šlehač) a necháme chvíli odpočinout.
Servírování
Na zcela vychladlý korpus naneseme pistáciový krém a vršek posypeme nasekanými pistáciemi, jedlými květy a každou porci ještě ozdobíme lyofilizovanými ostružinami. Tak dobrou chuť!
Recept a foto: @pokladykuchyne