DOPRAVA jen za 25 Kč 😮 👉 Jen do čtvrtka do všech výdejních míst! 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pistáciový koláč s ostružinami

v pátek 3. 2. | 5011x přečteno


Je to malé, zelené a taaaak dobré. Co je to? Přece pistácie! Upečte si s námi tento rychlý pistáciový koláč s krémovou náplní. Ostružiny mu dodávají ten správný šmrnc a zelená barva zajistí receptu punc exkluzivity. Připravte si pistáciový dezert jako z nejmodernější cukrárny.

Sdílet



Pistáciový koláč s ostružinami
45 minut
8 porcí
rychlý a jednoduchý

Co budete potřebovat?

Na korpus:

  • 120 g hladké mouky
  • 120 g špaldové hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 125 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 1 lžičku vanilkového extraktu

Na pistáciový krém:

Na ozdobu

pistaciovy cheesecake

Postup přípravy

1. Korpus

Nejprve si v míse smícháme mouku s cukrem. Poté přidáme máslo, vejce a vanilkový extrakt. U něj záleží, jak silný extrakt máte. Vždy se řiďte informacemi na obalu. 

Tip! Vanilkový extrakt si snadno připravíte i doma. Jak na to, poradíme tady.

Prohněteme a připravené těsto prsty vtlačíme do vymazané formy a na několika místech propíchneme vidličkou, aby se netvořilo příliš bublin při pečení. Korpus dáme péct na do vyhřáté trouby na 170 °C na cca 25–30 minut a po vytažení necháme vychladnout

2. Pistáciový krém

Všechny ingredience na pistáciovou náplň důkladně promícháme (použít můžeme i ruční šlehač) a necháme chvíli odpočinout.

Servírování

Na zcela vychladlý korpus naneseme pistáciový krém a vršek posypeme nasekanými pistáciemi, jedlými květy a každou porci ještě ozdobíme lyofilizovanými ostružinami. Tak dobrou chuť! 

Recept a foto:  @pokladykuchyne

Mějte doma vždycky po ruce něco na ozdobení dezertů

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?