🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Křupavé bramborové vafle s avokádem a vejcem

v pátek 27. 1. | 4519x přečteno


Recept na vafle naslano? A k tomu ještě bez lepku – jen z brambor a mandlové mouky? No jasně! Přidejte k tomu konopné semínko, avokádo, volské oko, ozdobte domácí vafle netradičním lyo sýrem a tenhle recept se stane hvězdou všech vašich slaných snídaní! Nebo brunchů, poledních svačinek, večeří... I vafle z bramborového těsta totiž mohou být gurmánský požitek, stačí jen vědět, s čím je zkombinovat.

Sdílet



Křupavé bramborové vafle s avokádem a vejcem
60 minut
12–15 vaflí
bez lepku

Co budete na vafle potřebovat?

Na bramborové těsto:

  • 500 g oloupaných brambor
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 30 g mandlové mouky
  • 10 g loupaného konopného semínka
  • 1 vejce
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • půl lžičky bazalky
  • sůl, pepř

K servírování:

Postup přípravy vaflí

Rozehřejeme si vaflovač, abychom ho měli připravený na pečení bramborové směsi. Brambory nastrouháme najemno

TIP: Aby vafle nezhnědly, můžete je zakápnout mlékem.

K připravené bramborové směsi přimícháme škrob, mandlovou mouku, kypřicí prášek, konopné semínko, vejce a bazalku. Osolíme a opepříme dle chuti. Směs poté pečeme ve vaflovači. Až vafle jemně zezlátnou, jsou hotové

bramborové vafle
A co je nejlepší? Vafle můžete křoupat jen tak nebo je efektně podávat s avokádem, vajíčkem a lyofilizovanou goudou.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Milujete slané snídaně? Inspirujte se:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?