Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Proteinové palačinky s nivou a blumovým čatní

ve čtvrtek 3. 6. | 207x přečteno


I palačinky mohou být gurmánský požitek! Stačí je zkombinovat s výrazným sýrem, doplnit sladkokyselým čatní a recept jako z pětihvězdičkové restaurace je na světě. Ideální jsou pro milovníky slaných palačinek a netradičních chutí. Díky proteinu navíc doplníte bílkoviny, tak hurá na to!

Sdílet



Proteinové palačinky s nivou a blumovým čatní
45 minut
6 porcí

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na nivovou náplň:

Na čatní:

Postup

Nejprve si připravíme čatní. Blumy a cibuli nakrájíme na kostky a na troše oleje necháme pomalu za občasného míchání asi 20–30 minut karamelizovat. Těsně před koncem do čatní přimícháme citronovou kůru a nasekané pekanové ořechy a odstavíme ze sporáku.

Mezitím, co se nám karamelizuje čatní, vymícháme si těsto na palačinky. Do větší mísy si vylijeme rostlinné mléko a vmícháme do něj dvě vejce a špetku soli. Postupně do něj zapracujeme vlašský protein a trošku mouky. Mouku a protein doporučujeme prosít, budou se vám pak vmíchávat. Těsto mícháme metličkou až do hladka.

palačinky s čatní

Na rozehřátou pánev kápneme trošku oleje a po pánvi jej rovnoměrně rozetřeme. Nalijeme těsto a opékáme z obou stran dozlatova.

Postup přípravy nivové náplně je jednoduchý – stihneme ho připravit během smažení prvních palačinek. Nastrouháme si nivu na struhadle, smícháme ji se skyrem a trochou mléka a vymícháme do husté kaše. Abychom palačinkám dodali trošku křupavosti, nasekáme vlašské ořechy a přidáme je do náplně.

Hotové palačinky potřeme nivovou náplní, navrstvíme na ně blumové čatní a poskládáme je na čtvrtiny. Dozdobíme je pekanovými ořechy a zbytkem vlašských ořechů.

palačinky s nivovou náplní
Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?