45 minut
6 porcí
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 100 g vlašského proteinu
- 40 g hladké mouky
- 250–300 ml rostlinného mléka
- 2 vejce
- špetku soli
Na nivovou náplň:
- kostku nivy
- 4 lžíce skyru
- 2 lžíce mléka
- nasekané vlašské ořechy
Na čatní:
- 4 blumy
- 3 cibule
- hrst pekanových ořechů
- ½ lžičky citrónových kousků
Postup
Nejprve si připravíme čatní. Blumy a cibuli nakrájíme na kostky a na troše oleje necháme pomalu za občasného míchání asi 20–30 minut karamelizovat. Těsně před koncem do čatní přimícháme citronovou kůru a nasekané pekanové ořechy a odstavíme ze sporáku.
Mezitím, co se nám karamelizuje čatní, vymícháme si těsto na palačinky. Do větší mísy si vylijeme rostlinné mléko a vmícháme do něj dvě vejce a špetku soli. Postupně do něj zapracujeme vlašský protein a trošku mouky. Mouku a protein doporučujeme prosít, budou se vám pak vmíchávat. Těsto mícháme metličkou až do hladka.
Na rozehřátou pánev kápneme trošku oleje a po pánvi jej rovnoměrně rozetřeme. Nalijeme těsto a opékáme z obou stran dozlatova.
Postup přípravy nivové náplně je jednoduchý – stihneme ho připravit během smažení prvních palačinek. Nastrouháme si nivu na struhadle, smícháme ji se skyrem a trochou mléka a vymícháme do husté kaše. Abychom palačinkám dodali trošku křupavosti, nasekáme vlašské ořechy a přidáme je do náplně.
Hotové palačinky potřeme nivovou náplní, navrstvíme na ně blumové čatní a poskládáme je na čtvrtiny. Dozdobíme je pekanovými ořechy a zbytkem vlašských ořechů.