❤️❤️ Křupavé valentýnské dárky už čekají. Zamilujte se! ❤️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Tvarohový koláč s mákem a višněmi

v úterý 17. 1. | 626x přečteno


Zásoby máku vám překypují ze šuplíku, tvaroh netrpělivě pomrkává z lednice a višně už se pomalu kutálejí z misky? Tak na nic nečekejte a připravte si tenhle dokonalý tvarohový koláč s drobenkou! Slibujeme, že z něj budete paf. Je totiž krásně vláčný a plný bohaté chuti i vůně. Recept jsme připravili ve spolupráci s Marťou z profilu @zdrave_zivena. Tak ochutnejte!

Sdílet



Tvarohový koláč s mákem a višněmi
90 minut
Koláč o průměru 21 cm

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Maková náplň:

  • 100 g mletého máku
  • 300 g mléka
  • 2 lžíce xylitolu
  • 150 g měkkého polotučného tvarohu 

Drobenka:

Tvarohová náplň:

  • 600 g měkkého tvarohu (polotučný)
  • 2 větší vejce
  • 3 lžíce xylitolu

Da ozdobení koláče a vymazání formy:

tvarohový koláč s mákem a višněmi
Tvarohový koláč je vláčný, plný máku a chutná sladce po sušených višních. No sen! Stačí kousek a jiný chtít nebudete.

Postup přípravy tvarohového koláče

Nejdříve ze všeho si připravte makovou náplň (aby měla čas vychladnout) a když už budete u toho, můžete se rovnou pustit i do přípravy té tvarohové. Je to snadné.

Maková náplň:

Mák nasypejte do hrnce a zalijte mlékem. Na mírném ohni poté vařte cca 15 minut do zhoustnutí (tvaroh se bude zašlehávat později).

Tvarohová náplň a drobenka:

Promíchejte tvaroh s vejci a doslaďte xylitolem. Zvlášť v misce smíchejte kokosový tuk, mandlové lupínky, jemné ovesné vločky, xylitol a zpracujte drobenku.
 

Veganský jahodový koláč

Tento veganský koláč zaručeně nedáte z ruky. 

Vrhněte se na tvorbu těsta do základu koláče

Banán rozmixujte najemno a metličkou promíchejte s rozpuštěným a zchladlým kokosovým tukem. Ve větší míse promíchejte ovesné vločky, špaldovou mouku a xylitol. Přilijte banán s kokosovým tukem a dobře promíchejte. 

Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a kraje vymažte tukem. Těstem vyložte dno i kraje formy (boky do výšky asi 4 cm).

Makovou náplň oslaďte xylitolem. Pakliže není horká, vmíchejte tvaroh a rozetřete ji do připraveného korpusu. Navrch opatrně naneste tvarohovou náplň – začněte nejlépe od krajů a nakonec náplní vyplňte i prostředek. 

Uhlaďte vařečkou, na povrch rozprostřete višně a zasypejte drobenkou. Pečte při 170 °C po dobu 50 až 60 minut.

Koláč krájejte až po úplném vychladnutí.
 

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?