Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 22284x přečteno
Máš chuť na šulánky, nudle, sladké knedlíky či bramborové koblihy? Já jsem pro ně jako stvořený. Pokud nemáš rád sladkou kuchyni, můžeš mnou posypat i pečivo. Mňaaam!
Mák by neměl chybět v žádné domácnosti. Kromě širokého využití v kuchyni má i pozitivní účinky pro naše tělo. Příznivě působí proti anémii a stresu. Pro vysoký obsah alkaloidů v rostlinách je pěstování máku ve většině zemí EU zakázané, u nás však ne. Proto vám nabízíme tu nejlepší tuzemskou kvalitu. Lidé si ho většinou spojují se sladkými oblíbenými jídly, ale můžete ho využít i při pečení pečiva či do smoothie.
První zmínka o konzumaci a pěstování máku pochází ze Středomoří a datuje se 6000 let př. n. l. Na území Evropy byl mák rozšířen již v prehistorických dobách. První zmínka o něm a jeho využití pochází z Mezopotámie a je stará více než 5400 let, kde se zmiňuje jako „rostlina radosti“. Antičtí Řekové a Římané i Egypťané ho znali jako prostředek k utlumení bolesti. Latinský název zní papaver somniferum, což v překladu znamená přinášet spánek. Už naše babičky věděli o uklidňujících účincích máku. Odvar z něho používali jako přírodní uspávadlo pro neposedné děti.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Doporučuji na makové mléko....
Recenze nakupujícího heureka.cz
Doporučuji na makové mléko....