🎉 Oslava 10 let už jen do neděle. Křupněte si party dobroty s 10% SLEVOU! 🎈

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kefírový koláč s ovocem

v úterý 23. 8. | 2589x přečteno


Jak upotřebit nadúrodu třešní, angreštu nebo meruněk? Koláč na plech s kefírem, ovocem a křupavými mandlemi. Tahle česká klasika potěší k nedělní snídani, jako svačina pro děti do školy, ale stydět se za ni nemusíte, ani když přijede na návštěvu tchyně. Upečte si kefírovou buchtu s námi – recept je jednoduchý a hotovo máte raz dva.

Sdílet



Kefírový koláč s ovocem
 90 minut
plech cca 25×40 cm

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 100–150 g cukru nebo panely
  • 200 ml oleje
  • 500 ml kefíru
  • 1 prášek do pečiva
  • 400 g polohrubé celozrnné mouky
  • cca 60 g najemno nasekaných loupaných mandlí
  • vypeckované třešně, angrešt, meruňky či jiné ovoce
  • plátky mandlí
kefírový koláč s třešněmi

Postup

Vejce s cukrem dobře ušleháme. Pak postupně přiléváme olej a za stálého šlehání počkáme, než se směs spojí. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kefír

Dobře promícháme a nakonec přidáme mandle nasekané na malé kousky.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Doporučujeme použít plech s vyššími okraji. Na těsto nasypeme ovoce – v našem případě třešně, skvěle ale bude koláč chutnat i s jiným ovocem. Navrch kefírového koláče nasypeme plátky mandlí a dáme do předehřáté trouby.

Pečeme na 180 °C cca 50–60 minut. V průběhu kontrolujeme propečenost špejlí a až povrch krásně zezlátne, podáváme. Třeba s oblíbenou kávou nebo čajem. Dobrou chuť!

Recept a foto:  @s_lenkou_to_zvladnu

Dodejte svému pečení šmrnc

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?