45 minut
4 porce
Co budete potřebovat?
Na francouzské toasty:
- 8 plátků toustového chleba
- 2 vejce
- 250 g plnotučného mléka
- 1 lžička vanilkového cukru
Na pečené broskve:
- 4 broskve
- 20 g másla
- 12 g vanilkového cukru
Na vanilkový krém:
- 125 g smetany ke šlehání
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru nebo pár kapek vanilkového extraktu
Na ozdobu:

Postup
1. Pečené broskve
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Broskve rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku, půlky nakrájíme na měsíčky, které dáme do zapékací mísy. V rendlíku si rozpustíme máslo, které smícháme s vanilkovým cukrem a potřeme jím broskve. Necháme asi na 30 minut zapéct.
2. Vanilkový krém
Smetanu vyšleháme metličkovým šlehačem, dokud se z ní nestane pevná šlehačka. Pak zašleháme tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr nebo extrakt. Dávejte si pozor – vanilkový cukr není totéž co vanilinový. Jak je poznat a v čem se liší?
3. Francouzský toast
V míse prošleháme mléko spolu s vajíčky a vanilkovým cukrem. Toasty postupně vždy na chvilinku namočíme do směsi a poté opékáme
na pánvi buď nasucho, nebo s trochou másla, dokud toast nezezlátne.

Servírování
Na talíř dáme francouzský toast a dle chuti pocukrujeme. Na něj navrstvíme vanilkový krém a vedle položíme pečené broskve. Nakonec vše posypeme pistáciemi a zakápneme pistáciovým máslem. Dobrou chuť!
Recept a foto: @_milluji_