🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Francouzský toast s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem

v pátek 1. 7. | 6315x přečteno


Mmm, tu vůni cítíme až sem. Francouzské toasty se dají připravit na spoustu způsobů – a nás úplně uchvátil ten od Katky Jaškové. K toastu přidala božsky voňavý vanilkový krém a pečené broskve. Křupavý francouzský toast tak dostal úplně nový rozměr. Prostě snídaně jak z filmu jednoduše u vás doma.

Sdílet



Francouzský toast s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem
45 minut
4 porce

Co budete potřebovat?

Na francouzské toasty:

  • 8 plátků toustového chleba
  • 2 vejce
  • 250 g plnotučného mléka
  • 1 lžička vanilkového cukru

Na pečené broskve:

  • 4 broskve
  • 20 g másla
  • 12 g vanilkového cukru

Na vanilkový krém:

francouzsky toust recept

Postup

1. Pečené broskve

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Broskve rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku, půlky nakrájíme na měsíčky, které dáme do zapékací mísy. V rendlíku si rozpustíme máslo, které smícháme s vanilkovým cukrem a potřeme jím broskve. Necháme asi na 30 minut zapéct

2. Vanilkový krém

Smetanu vyšleháme metličkovým šlehačem, dokud se z ní nestane pevná šlehačka. Pak zašleháme tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr nebo extrakt. Dávejte si pozor – vanilkový cukr není totéž co vanilinový. Jak je poznat a v čem se liší?

3. Francouzský toast

V míse prošleháme mléko spolu s vajíčky a vanilkovým cukrem. Toasty postupně vždy na chvilinku namočíme do směsi a poté opékáme 
na pánvi buď nasucho, nebo s trochou másla, dokud toast nezezlátne.

recept na francouzsky toast

Servírování

Na talíř dáme francouzský toast a dle chuti pocukrujeme. Na něj navrstvíme vanilkový krém a vedle položíme pečené broskve. Nakonec vše posypeme pistáciemi a zakápneme pistáciovým máslem. Dobrou chuť! 

Recept a foto:  @_milluji_

Nechybí vám ve spíži?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?