60 minut
8–10 porcí
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 240 g hořké čokolády Madagaskar 85%
- 40 g kakaového másla
- 120 g másla
- 2 vejce
- 80 g kokosového cukru
- 2 kapky lískooříškového aroma
- 100 g hladké mouky
- 40 g lískových ořechů Raw
- špetka soli
Na ozdobu:
- lískooříškové máslo
- čerstvé ovoce
Postup
Nejprve si ve vodní lázni necháme rozpustit máslo. Až zchladne, přidáme k němu vajíčka, kokosový cukr a mouku. Aby se nám nedělaly hrudky, prosejeme mouku přes sítko. Směs vymícháme dohladka.
Ve vodní lázni si pak necháme roztopit kvalitní hořkou čokoládu, do které přimícháme 40 gramů kakaového másla. Tekutinu vmícháme do směsi másla, vajíček, mouky a cukru a přidáme špetku soli. Nahrubo nasekáme lískové ořechy a část z nich vmícháme do těsta. Na závěr ještě ovoníme těsto dvěma kapkami lískooříškového aroma. Mmm!

Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Ideální je vyšší plech na chlebíček nebo menší forma na dort. Povrch ještě posypeme zbytkem lískových ořechů a šup do trouby!
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut. Pak přichází ta komplikovaná část. Před krájením musíte počkat, než těsto zcela vychladne! Jinak by brownies nedržely tvar a roztekly se. Kousky před servírováním ještě můžete polít lískooříškovým máslem a ozdobit čerstvým ovocem. My jsme vsadili na borůvky, které si s hořkou čokoládou skvěle rozumí!

Psst…
A když náhodou nemáte čas péct a návštěvy si u vás podávají dveře, mějte vždy po ruce ve spíži originální Rum cake – veganský trvanlivý dezert bez chemie s pořádnou dávkou kvalitního rumu!