Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Brownies s lískovými oříšky

ve čtvrtek 10. 6. | 616x přečteno


Upečte si doma ty nejvláčnější brownies pod sluncem! Původní recept pochází z Ameriky a postup je tak snadný, že ho zvládnou i děti. A co tak zkusit tradiční čokoládový moučník trochu ozvláštnit? Díky kvalitním surovinám ze Světa plodů pozvedla naše Terezka brownies na úplně novou úroveň! Zakousněte se do hříšně čokoládového dezertu s lískovými oříšky. To křupnutí určitě uslyšíme až k nám!

Sdílet



Brownies s lískovými oříšky
60 minut
8–10 porcí

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na ozdobu:

Postup

Nejprve si ve vodní lázni necháme rozpustit máslo. Až zchladne, přidáme k němu vajíčka, kokosový cukr a mouku. Aby se nám nedělaly hrudky, prosejeme mouku přes sítko. Směs vymícháme dohladka.  

Ve vodní lázni si pak necháme roztopit kvalitní hořkou čokoládu, do které přimícháme 40 gramů kakaového másla. Tekutinu vmícháme do směsi másla, vajíček, mouky a cukru a přidáme špetku soli. Nahrubo nasekáme lískové ořechy a část z nich vmícháme do těsta. Na závěr ještě ovoníme těsto dvěma kapkami lískooříškového aroma. Mmm!

brownie s ořechama

Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Ideální je vyšší plech na chlebíček nebo menší forma na dort. Povrch ještě posypeme zbytkem lískových ořechů a šup do trouby!  

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut. Pak přichází ta komplikovaná část. Před krájením musíte počkat, než těsto zcela vychladne! Jinak by brownies nedržely tvar a roztekly se. Kousky před servírováním ještě můžete polít lískooříškovým máslem a ozdobit čerstvým ovocem. My jsme vsadili na borůvky, které si s hořkou čokoládou skvěle rozumí! 

brownie
Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?