11.10.24 | 22942x přečteno | 2 minuty
Bílá 20,8% čokoláda jemně mletá
Tajemný bílý prášek, který Tě nedostane za mříže, ale do nebe! Jsem jemná, krásně sladká a nebesky voním po vanilce. Ale pozor, při kontaktu s tekutinou se měním na božskou horkou čokoládu.
- lehce rozpustná
- pro přípravu nápojů
- jemně krémová chuť
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Bílá 20,8% čokoláda jemně mletá
Informace o produktu
Jemné čokoládové hoblinky v praktickém balení pro celou rodinu. Dopřejte si kvalitní krémovou horkou bílou čokoládu u vás doma, nebo jemnými hoblinkami posypte cappuccino, kaši či koláč. V kreativitě se meze nekladou a skvělé budou všechny varianty!
Kakaové boby jsou dováženy až ze západní Afriky přímo od tamních farmářů, čímž se jim pomáhají zajišťovat lepší pracovní i životní podmínky. Boby následně putují do Belgie, kde jsou zpracovány v jedné z nejznámějších továren na čokoládu Callebaut. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Použití
Do 200 mililitrů horkého mléka přidejte 1,5 až 2 odměrky čokoládového prášku a důkladně promíchejte. Vznikne vám jemný horký nápoj. Horká čokoláda bude ještě lepší s domácí šlehačkou, posypanou čokoládovými hoblinkami. Pro zajímavou obměnu můžete při přípravě zkusit přidat špetku chili, nebo lžičku prášku z lyofilizovaných malin.
Čokoláda je určena primárně pro přípravu horkých nápojů, nicméně kouzlit s ní můžete i při pečení. Přidejte ji do krému, koláče nebo ji využijte jako posypku dezertu či teplé ranní kaše – její sladká, plná chuť vás ohromí v jakémkoli skupenství.
TOP informace o čokoládě
- Z každého zakoupeného balení putuje část tržby do nadace Cocoa Horizons podporující udržitelné pěstování kakaa.
- Šálek horké čokolády denně zajistí dostatečný přísun kakaových flavanolů, které napomáhají elasticitě cév.
- Bílá čokoláda musí obsahovat alespoň 20 % kakaového másla, aby mohla být považována za čokoládu.
- V každé dóze je odměrka pro snadnější dávkování a přípravu.
- Kilové balení vám vystačí na 4–6 litrů nápoje.
Poznámka nákupčího
„Proč sáhnout po práškové čokoládě místo kakaa? Čokoláda má krásně silnou chuť bez hořké nebo kyselé pachuti kakaa. Jemný prášek, který na rozdíl od kakaa nehrudkovatí, se snadno vmíchá do tekutiny, či do těsta nebo kaše, a produkt tak nabude plnou a výraznou chuť čokolády během sekundy. Kakaové boby na výrobu této čokolády pocházejí ze států západní Afriky, kde se pěstují v tzv. udržitelném zemědělství. Toto hospodaření umožňuje pěstovat plodiny bez poškození půdy a okolní přírody, čehož si na každém takovém produktu cením.“
Jak se zpracovávají kakaové boby?
V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.
Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího heureka.sk
vyborna, lahko sa roztapa, deti ju zjedli rovno zo sacka
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, emulgátor slunečnicový lecitin; obsah kakové sušiny minimálně 20,8 %
- Surovina Bílá čokoláda
- Dieta Bez lepku
- Zpracování Prášek
- Barva Bílá
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka.
- Země původu Francie
- Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
- Balení kovová tuba
- Úprava prášek
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2240 kJ / 535 kcal
- Tuky 29,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 18 g
- Sacharidy 60 g
- z toho cukry 60 g
- Vláknina 0 g
- Bílkoviny 7,3 g
- Sůl 0,26 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího heureka.sk
vyborna, lahko sa roztapa, deti ju zjedli rovno zo sacka