Maliny lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Maliny lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Informace a výživové hodnoty
Jelikož z kvality chceme co nejvíce vytěžit, nechali jsme si pro vás naše celé kusy lyofilizovaných malin rozdrtit na prášek! A dobře jsme udělali. Sladkokyselé maliny pěstované bez zbytečných zlepšováků v nedalekém Srbsku jsou to, co nám nejvíce chutná a kvalitou vyhovuje. V Německu se surovina následně lyofilizuje a drtí na prášek. Do prášku žádné cukry nebo stabilizátory nepřidáváme, je to tedy 100% poctivá porce lyofilizovaných malin!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Živiny jsou zachovány.
- Před zmrazením jsou maliny pečlivě dozrálé, takže chutnají jako domácí.
- Maliny působí jako přírodní antioxidant.
- Jsou bez přídavku cukru a jiných aditiv.
- Prášek je také ideálním přírodním barvivem.
Složení | 100% malinový prášek |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Srbsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | jemný prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny. "
Jak se maliny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se maliny melou na jemný prášek.
Tip
Pokud máte chuť si na malinách i pokřupat, máme je i v celku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1169 kJ / 279 kcal |
Tuky | 2,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 33,3 g |
z toho cukry | 33,3 g |
Vláknina | 32,6 g |
Bílkoviny | 9 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 156 mg |
Železo | 3,9 mg |
Draslík | 825 mg |
Sodík | 0 mg |
Vitamín C | 142,2 mg |
Maliny lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.