Kešu ořechy WW320

od 118 Kč od 103 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Věděl jsi, že na světě existuje velké množství různých kešu ořechů? Ber to jako výzvu a zkus ochutnat všechny. Jsme přímo z Pobřeží slonoviny, máme lahodnou chuť a jemnou máslovou konzistenci. Můžeš si nás odškrtnout.

          • křupavý povrch, máslový vnitřek
          • celé ořechy bez zlomků
          • výrazně nasládlá chuť

Detailní informace

250g
Skladem
118 Kč
103 Kč bez DPH
500g
Skladem
190 Kč
165 Kč bez DPH
1kg (2x500g)
Skladem
409 Kč
356 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
516 Kč
449 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Kešu ořechy WW320

Informace a výživové hodnoty 

Tyto ořechy jsou na evropský trh dovážené až z dalekého Pobřeží slonoviny. Pečlivě jsme je vybrali a dovezli vám je v obchodní třídě WW320. Mají výraznou, krásně bílou barvou připomínající máslo. Díky africkému původu jsou specifické svou výrazně nasládlou chutí. Balení obsahuje minimum zlomků a vy si tak můžete vychutnat kvalitní křupavé kešu s jemným vnitřkem.

 

velikosti-kesu-cz

 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
  2. Kešu je bohaté na hořčík, fosfor, draslík a měď.
  3. Kvalita závisí na jeho barvě, tvaru a velikosti.
  4. Jedná se o semena plodů stromu ledvinovníku západního, jak rostou se dozvíte zde.
  5. Původem je z Brazílie, nyní se však pěstuje také v Indii, Africe či jihovýchodní Asii.

 

 
WW320-kesu-z-Pobrezi-slonoviny
 
 
Jak se zpracovávají kešu ořechy?
 

Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.

 

druhy-kesu-orisky-orechy-natural-kvalitni

 

Tip

Kešu skvěle vylepší ranní kaši. A pro ještě krémovější výsledek přidejte kešu ořechovou pastu!

 

proc-jist-kesu-orechy

zajimavosti-o-kesu

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní kešu ořechy
Dieta: Keto, RAW, Bez lepku, Paleo, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
Surovina: Kešu
Zpracování: Loupané, Nepražené
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: kešu ořechy WW320 jádra
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Pobřeží slonoviny
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22° C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: 1,42 g / jádro kešu
Úprava: celá jádra kešu ořechů
Obchodní třída: WW320 (= whole white)
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2314 kJ / 553 kcal
Tuky: 43,85 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 7,8 g
Sacharidy: 30,2 g
z toho cukry: 5,9 g
Vláknina: 3,3 g
Bílkoviny: 18,2 g
Sůl: -
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 37 mg
Železo: 6,68 mg
Hořčík: 292 mg
Fosfor: 593 mg
Draslík: 660 mg
Sodík: 12 mg
Zinek: 5,8 mg
Měď: 2,2 mg
Selen: 19,9 ?g
Vitamín C: -
Vitamín B6: 0,4 mg

Kešu ořechy z Pobřeží Slonoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
8x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TS Avatar autora | 29.4.2021
Skvělé oříšky,výborná chuť, krásně křupavé ????????????
5
D Avatar autora | 10.1.2021
Nejchutnější ze tří nabízených druhů zde, jejich máslová příchuť je prostě boží! I při pražení na pánvi. Mezi Indií a Vietnamen, my tyto přišly nejchutnější:-)
5
J Avatar autora | 30.10.2019
Chuťově výborné
5
M Avatar autora | 16.10.2019
Moc dobré
5
MS Avatar autora | 14.11.2018
Feel the vibe inside, true story.