Hořká 71,5% vegan čokoláda

od 186 Kč od 162 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Najít vnitřní rovnováhu je obtížné. Mozek káže "žij zdravě", srdce však křičí "čokoláda". Nečekej zázraky, nejsem žádná medicína, ale moje příjemná hořko-sladko-kyselá chuť oblafne všechny Tvé smysly.

          • vhodná pro vegany
          • obsahuje třtinový namísto bílého cukru
          • pravá belgická kvalita, výrazná a hořká, zároveň jemná a sladká

Detailní informace

500g
Skladem
186 Kč
162 Kč bez DPH
3kg
Skladem
987 Kč
858 Kč bez DPH
20kg (karton)
Skladem
6 142 Kč
5 341 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 71,5% vegan čokoláda 

Informace a výživové hodnoty 

Při ochutnání budete cítit lehkou hořkost a kyselost s jemnými sladkými tóny na konci. Pravá belgická čokoláda je velmi kvalitní a má vysoký obsah kakaa. Místo bílého cukru obsahuje cukr třtinový. Naopak neobsahuje žádný sójový lecitin. Její chuť je velmi výrazná, a proto může při pečení jiné chutě s lehkostí uzemnit. Po rozpuštění je krásně lesklá a proto je taky vhodná na přípravu těch nejlepších čokoládových polev.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. veganská (neobsahuje E476)
  2. 3 certifikáty
  3. obsahuje 71,5 % kakaa
  4. teplota tání čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 30 až 31 °C
  5. bean to chocolate (výroba čokolády z vlastních vypěstovaných kakaových bobů)

Základní specifikace
Složení cukr, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor: slunečnicový lecitin, přírodní vanilkové aroma
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava kousky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2248 kJ / 537 kcal
Tuky 38,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 31 g
z toho cukry 26,5 g
Vláknina 14,1 g
Bílkoviny 8,9 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LK Avatar autora | 6.9.2020
Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.