Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Hořká 71,5% vegan čokoláda

od 186 Kč od 162 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Najít vnitřní rovnováhu je obtížné. Mozek káže „žij zdravě“, srdce však křičí „čokoláda“. Poslechni oba! Moje příjemná hořko-sladko-kyselá chuť Ti zlepší celý den a pocit viny může trucovat v koutě!

          • výrazná a hořká, zároveň jemná a sladká
          • obsahuje třtinový namísto bílého cukru
          • vhodná pro vegany

Detailní informace

500g
Skladem
186 Kč
162 Kč bez DPH
3kg
Skladem
987 Kč
858 Kč bez DPH
20kg (karton)
Skladem
6 142 Kč
5 341 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 71,5% vegan čokoláda 

Informace a výživové hodnoty 

Tato čokoláda spadá do produktů programu kontrolovaného zemědělství, kakaové boby byly vypěstovány bez chemických přísad a hnojiv a během jejich pěstování byl kladen velký důraz na zachování přírodních zdrojů a kvalitu surovin. V čokoládě namísto bílého cukru najdete cukr třtinový a zároveň neobsahuje sójový lecitin. Jakmile ji ochutnáte, už pro vás žádná nebude dost dobrá. Jen počkejte, až ucítíte tu lehkou hořkost a kyselost s jemnými sladkými tóny na konci, tomu se říká dokonalost. Nákupem tohoto produktu podporujete ekologické zemědělství a zároveň si nesmírně pochutnáte na jedinečné, kvalitní čokoládě.

Použití 

Díky vysokému podílu kakaového másla má čokoláda vyšší tekutost a s tím je spojené i její následné využití. Skvěle se hodí na výrobu jemných pralinek nebo dutých čokoládových figurek, které budou ve výsledku dokonale křehké. Vykouzlíte s ní také bezchybně hladké polevy, ale vzhledem k její vysoké tekutosti není vhodná například do máslových krémů a čokoládových náplní.
Vyzkoušejte například naše pekanové tartaletky s čokoládou.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje 42 % tuku.
  2. Pyšní se vegan, Rainforest Alliance a UTZ certifikáty a neobsahuje E476.
  3. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.
  4. Postup bean to chocolate, znamená výrobu čokolády z vlastních vypěstovaných kakaových bobů.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28/29 °C a použití při 31/32 °C

Základní specifikace
Složení kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku a SO2.
Země původu Belgie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava pecky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2369 kJ / 566 kcal
Tuky 43,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 29,1 g
z toho cukry 25,6 g
Vláknina 12,8 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 48,5 mg
Železo 19,95 mg
Hořčík 166,7 mg
Fosfor 264,6 mg
Draslík 779,3 mg
Sodík 7,3 mg
Vitamín C 0,179 mg

 

Jak na ty nejlepší pralinky

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LK Avatar autora | 6.9.2020
Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.