Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Hořká 70% čokoláda z ČR

193 Kč 168 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Řekl bys do mě, že mám 70? Ne let, ne kilogramů, ale procent! A právě díky tomuto číslu jsem ve společnosti vysoce vážená. V obchodě nemusím nikdy dlouho tvrdnout a do spíže se ani nestihnu dostat.

          • hořká chuť se sladkým koncem
          • vyrobena v České republice
          • vhodná pro vegany

Detailní informace

1kg
Skladem
193 Kč
168 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 70% čokoláda z ČR

Informace a výživové hodnoty 

Tak tato hořká čokoláda zaručeně nahradí ty z běžných obchodů. Nenechte se zmást, navzdory příznivé ceně je její kvalita vysoká. Obsahuje minimálně 70 % kakaa a koupí dokonce podpoříte domácí trh. Dejte si jen tak hrst na zlepšení dne nebo ji použijte na pečení. Její chuť je hořká, ale jemně sladká zároveň. 
Čokoláda se vyrábí ve Dvoře Králové, v závodě s tradicí již od roku 1992. Během výrobního procesu je kladem velký důraz na jeho kvalitu a udržitelnost. Každý den chutná čokolády deset odborníků, aby bylo docíleno toho nejlepšího produktu. Výsledkem je tak čokoláda plná intenzivní chuti, s příjemnou vůní a univerzálním použitím.

Použití

Díky střední až vyšší tekutosti je čokoláda vhodná na polevy, ganache, ale také na duté figurky s tenkou stěnou či pralinky. Při vánočním pečení na ni určitě nezapomeňte, až budete hledat čokoládu, do které namočíte vaše linecké, trubičky nebo marokánky. A až vás bude honit mlsná, dejte si pár kousků a určitě si pochutnáte. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsah kakaové sušiny je minimálně 70 % a celkový obsah tuků je přibližně 39,5 %.
  2. Polyglycerolpolyricinoleát zajišťuje správnou tekutost i přes nižší obsah tuku; jeho maximální množství v čokoládě je 0,1 %.
  3. Použitý polyglycerolpolyricinoleát je rostlinného původu, čokoláda je tak vhodná i pro vegany.
  4. Čokoládovna Carla, výrobce této čokolády, vlastní mnoho certifikátů, mimo jiné UTZ, IFS, BRC nebo KLASA.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28,5 °C a použití při 31 až 32 °C.

 

Základní specifikace
Složení kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, polyglycerolpolycirinoleát; vanilkový extrakt Bourbon Madagascar 
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava pecky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované
 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Tip

Zabalte si čokoládu do sváčonosiče a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2262 kJ / 546 kcal
Tuky 40,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,8 g
Sacharidy 31,3 g
z toho cukry 26,7 g
Vláknina 12,1 g
Bílkoviny 8,6 g
Sůl 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 46 mg
Železo 19 mg
Hořčík 168 mg
Fosfor 266 mg
Draslík 783 mg

 

Jak na temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DZ Avatar autora | 19.12.2020
Velká spokojenost
4
K Avatar autora | 11.5.2020
Ocenila bych i variantu úplně bez cukru. Peču nízko sacharidově a čokoláda bez cukru je to jediné co kupuji jinde :(
5
P Avatar autora | 20.2.2020
Kvalitní, s vysokým obsahem kakaa. Vhodná ke všem ořechům. Rád si ji přidávám k lískovým ořechům a kokosu.