Hořká 70% čokoláda z ČR

od 190 Kč od 165 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ahoj, mám 70. Ne let, ne kilogramů, ale procent! A právě díky tomuto číslu jsem ve společnosti vysoce vážená. V obchodě nemusím nikdy dlouho tvrdnout a do spíže se dostanu pouze výjimečně. 

          • praktické kousky, které sa krásně rozpouští
          • vyvážená hořká a sladká chuť
          • vyrobená v ČR

Detailní informace

1kg
Vyprodáno
190 Kč
165 Kč bez DPH
15kg (pytel)
Vyprodáno
2 487 Kč
2 163 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 70% čokoláda z ČR

Informace a výživové hodnoty 

Tak tato hořká čokoláda zaručeně nahradí všechny ty z obchodu. Nenechte se zmást, navzdory příznivé ceně je kvalita vysoká. Obsahuje až 70 % kakaa a koupí podpoříte domácí trh. Dejte si jen tak hrst na zlepšení dne nebo ji použijte na pečení. Její chuť je hořká, ale jemně sladká zároveň a není tolik výrazná výrazná, takže v dezertu nepřebije žádné jiné chutě. Užijte si čokoládu v praktických kouscích pro rychlé a efektivní použití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Theobroma cacao – latinský název kakaovníku – znamená jídlo bohů.
  2. Největší čokoláda vážila více než 5 tun.
  3. Pár studií potvrdilo, že ženy snědí 2× více čokolády než muži.
  4. Už Napoleon s sebou nosil čokoládu na doplnění energie.
  5. Lidé nakoupí ročně čokoládu v hodnotě 7 000 000 000 amerických dolarů.

 

Základní specifikace
Složení kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sójový lecitin, polyglycerol-polycirin-oleát), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASKAR 
Země původu ČR
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaové boby se sbírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Následuje sušení a pražení. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se, aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použi

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů, müsli, míchaných nápojů, smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • na polevy, pěny a sorbety

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2262 kJ / 546 kcal
Tuky 40,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,8 g
Sacharidy 31,3 g
z toho cukry 26,7 g
Vláknina 12,1 g
Bílkoviny 8,6 g
Sůl 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 46 mg
Železo 19 mg
Hořčík 168 mg
Fosfor 266 mg
Draslík 783 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DZ Avatar autora | 19.12.2020
Velká spokojenost
4
K Avatar autora | 11.5.2020
Ocenila bych i variantu úplně bez cukru. Peču nízko sacharidově a čokoláda bez cukru je to jediné co kupuji jinde :(
5
P Avatar autora | 20.2.2020
Kvalitní, s vysokým obsahem kakaa. Vhodná ke všem ořechům. Rád si ji přidávám k lískovým ořechům a kokosu.